Dolandırıcılarda yöntem bitmiyor

Sosyal Paylaşım ağı Facebook üzerinden adına sahte hesap açılarak arkadaşlarının dolandırıldığını söyleyen Salih Karakuzu, başka mağduriyetlerin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

 Olay ile ilgili gazetemize bilgi veren Karakuzu, “Facebook sosyal paylaşım ağı üzerinden, adımı kullanarak oluşturmuş olduğum profilimin bir benzerini profilimdeki resimleri de kullanarak gölge profil açmışlar. Adımı taşıyan bu gölge profil vasıtasıyla tüm yakınlarım arkadaş olarak eklenmiş. Bunlarla iletişim kurularak telefon numaraları istenmiş. Yakınlarımın benim ismime olan güvenlerini kullanıp numaralarını aldıkları kişilere otomatik olarak bir mesaj göndermişler. Gelen mesajı “Evet” olarak yanıtlayanların hattından otomatik olarak 82,5 TL kesilmiş” ifadelerini kullandı.

‘Ben ve çevrem mağdur olduk’

Dolandırıcıların ‘Joygame.com’ internet sitesi üzerinden mağdurlara gelen şifreyi kullanarak kendi hesaplarına bu paranın aktarıldığını kaydeden Karakuzu “Yaşanan bu olay neticesinde gerek kendi mağduriyetim gerekse çevremin mağduriyeti söz konusu olmuştur. Bu mesajlara itibar edip zarara uğratılmışlardır. Adıma açılan gölge profili Facebook üzerinden şikayet üzerine kapattırdım. Lakin yukarıda ismi meçhul taraflarca bu dolandırıcılık gerçekleştirilmiştir. Bahsi geçen eylemi gerçekleştirerek Türk Ceza Kanunu’nda tanımlı suçu işleyen kişi ve kişilerin daha başka mağduriyetlerin önüne geçilmesi için bu internet siteleri ve kurumlara karşı gerekli soruşturma ve tedbirlerin alınmasını talep etmekteyim” dedi.

Haber/Fotoğraf: Rukiye Davarcı

 

Bakmadan Geçme