• Haberler
  • Gündem
  • DİRİLİŞ ERTUĞRUL EKİBİ KAYSERİLİLERLE BULUŞUYOR

DİRİLİŞ ERTUĞRUL EKİBİ KAYSERİLİLERLE BULUŞUYOR

TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin ekibi Kayseri halkıyla buluşuyor. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ve Tekden Yapım tarafından organize edilecek program bu akşam (perşembe) saat 18.30'da Fuar Kadir Has Kongre Merkezi yanındaki Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Program hakkında bilgi veren dizinin proje yapımcısı ve Tekden Film yönetim kurulu başkanı Dr. Kemal Tekden, dizinin senaristi ve başrol oyuncularının geleceği buluşmaya tüm Kayserilileri beklediklerini söyledi. Programa dizi ekibinden Ertuğrul Gazi rolündeki Engin Altan Düzyatan, İbn-ül Arabi rolündeki Osman Soykut, Turgut Alp rolündeki Cengiz Coşkun ve dizinin senaristi, yapımcısı ve Tekden Film’in ortağı Mehmet Bozdağ katılacak.

Dizi, Avrupa’da birinci oldu

Tekden Film’in yapımını gerçekleştirdiği ‘Diriliş’ Ertuğrul dizisinin beklentilerinin üstünde bir muhabbetle karşılandığını Kaydeden Dr. Kemal Tekden: “Türkiye’de bu yıl reyting rekorları kıran bir dizi haline geldi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre dünyada sosyal medyada konuşulan dizilerin listesini yayınladılar. İlk 10 sıraya Diriliş Ertuğrul girdi. Bunların 7’si Amerikan Dizisi… Hatta Avrupa’da sosyal medyada birinci oldu. Bu teveccühten dolayı da tüm milletimize teşekkürlerimi arz ediyorum. Gerçekten marifet iltifata tabiidir. Biz elimizden geleni en üst seviyede en kaliteli şekilde gölümüzü vererek, yapmaya çalıştık. Gerçekten çok muhteşem bir eser ortaya çıktı. Bu bakımdan bütün arkadaşlarımı ve ekibi kutluyorum” dedi.

İlk ziyaret Kayseri’ye yapılıyor

Hemen hemen her şehirden davet aldıklarını ama bu konuda önem verdikleri iki hususun altını çizdiklerini belirten Tekden: “Burada iki şey bizim için önemliydi. Birincisi kucaklayıcı bir kuruluş olması… Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları da Kayseri’de 75 dernek ve vakfın temsilcisi konumunda bu bizim için çok önemli… İkincisi de Kayseri çok önemli… Çünkü bizim Kayseri için bir sözümüz vardı. Diriliş dizisi başlamadan eğer bu iş tutarsa Kayseri’de bir program yapacağız diye… Bunu yarın Gönüllü Kültür Kuruluşlarının ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Tekden, Türkiye’de ilk ziyaretlerini Kayseri’ye gerçekleştirdiklerini ve belki de bu yıl son ziyaretleri olacağını kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü dizi o kadar çok sıkıştı ki… Her hafta adeta bir film seyrediyorsunuz. Bir de hava şartları çok kötü… İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda kar, yağmur, çamur her şey üst üste geldi. Bunlar çekimleri oldukça zorlaştırdı. Ama yine de 24 saat çalışıyor arkadaşlarımız…”

“Diziye kayıtsız kalamazdık”

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş ise: “Daha önce Anadolu tarihi ile ilgili birçok film izledik. Bir ara Kuruluş dizisini izledik. Küçük Ağa dizisini izledik veya buna benzer birçok filmler gösterime girdi. Bir kısmı TRT’de yayınlandı. Bir kısmı da sinemalarda yayınlandı. Ama bu güne kadar Diriliş dizisi kadar Anadolu Türk kültürüne, tarihine hizmet etmiş bu ayarda bir güzel film görmedik. Dizi, müthiş bir izleyici kitlesi ile izleniyor. Filmin gösterildiği Çarşamba günleri insanlar randevu ve toplantılarını veya Kayseri tabiriyle oturmalarını iptal ediyor.

30 yıldan bu güne Kayseri toplumuna hizmet eden, Kayseri’de toplumun vicdanı olan toplumun farklı kesimlerini birbirine barışık yürüten ve bir denge unsuru görevini gören Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Diriliş Dizisine bihaber kalamazdı. Kalmakta istemedi. İstedik ki Diriliş dizisinin yapımcılarını ve rol alan oyuncularını Kayseri’ye çağıralım. Onlara birer plaket verelim. Diriliş dizisinden farklı kareler vererek Kayseri insanının görmesini sağlayalım. Kayseri insanını bunun için bir araya getirelim. STK, yerel yönetim, medya ve bürokrasisiyle bir araya getirelim diye düşündük. Bu akşam 18:30’da Kadir Has Kültür Merkezi’nde Diriliş Ertuğrul dizisinin Kayseri buluşmasını yapacağız. Sivil toplumun gündeminde bu olay var. Tüm Kayseri halkını davet ettik” ifadelerini kullandı.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Yorumlar 1
esma tuncer 22 Ocak 2015 15:00

Halimede gelecekmi acaba

Bakmadan Geçme