Din görevlilerine verimli çalışma eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi bir dizi programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye geldi. Çelebi, din görevlilerine 'Din Hizmetlerinde Etkili ve Verimli Çalışma' konulu konferans verdi.

Her cuma sabah namazı sonrası İl Müftülüğünce Camii Kebir’de düzenlenen programa katılan Cami Hizmetleri Daire Başkanı Çelebi burada vaaz ve dua etti.
 
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’i makamında ziyaret eden Çelebi,  Kayseri’de Din Hizmetleri alanında yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çelebi, Melikgazi Belediyesi konferans salonunda Merkez İlçelerde görev yapan Din Görevlileri’ne “Din Hizmetlerinde Etkili ve Verimli Çalışma” konulu konferans verdi.
 
Düzenlenen konferansa Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Atıf Akşit, Salih Sezik, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ve Din Görevlileri katıldı.
 
Konferans, Kocasinan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Ahmet İnci Camii İmam Hatibi Hüsrev Çakmak tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Güven, “Din görevlilerimiz önceden sadece camiye gelenlerin hocası olma durumu vardı. Ama bugün camiye gelmeyenlerin de hocası olması söz konusudur. Din görevlilerimiz görev yaptığı yerin hem imamı, hem vaizi, hem de müftüsüdür. Son zamanda çalışmalarımız bu yönde gelişti. Bir ayağımız asr-ı saadette bir ayağımız da bu günde olmak üzere hizmetimizi nasıl daha verimli verebiliriz bunun derdinde olmalıyız.” dedi.
 
Camilerde hizmetlerin nasıl yapılması gerektiğini anlatan Cami Hizmetleri Daire Başkanı Çelebi, “Camiye gelme konusunda en güzide örneği asr-ı saadette görmekteyiz. Gözleri görmediği için namazı evde kılmak isteyen Ümmü Mektum'a Peygamberimiz'in (s.a.v.) ‘ezan işitiyor musun?’ diye verdiği cevap çok önemlidir. Din görevlilerimiz camilerde yapacakları faaliyetler kapsamında toplumun tüm kesimlerine özellikle engelli kardeşlerimize- hizmet verebilecek şekilde yapılandırmak gerekmektedir. Camilerimize kadın cemaatimizin de gelmesi konusunda başkanlığımızın gayretleri ve liyakatli çalışmaları sayesinde son zamanlarda bu oran artmıştır.  Bu olumlu durumun oluşmasında camilerimizin kullanışlı hale getirilmesi etkili olmuştur. Camilerimizin manevi açıdan D.İ.B. faaliyeti olarak "Gençlik Kolları" çalışmasını başlattık. Bununla gençlerimizin camilerimizde daha aktif olmasını hedefliyoruz. Yine gençlerimize yönelik olarak başkanlığımızca camilerimiz ekseninde ‘Öğrenci Evleri’ oluşturmayı hedeflemekteyiz.” dedi.
 
Konferans sonrası Cami Hizmetleri Daire Başkanı Çelebi ve İl Müftüsü Güven, Bayraktar ailesinin katkıları ile Talas Mevlana Mahallesi Karasu Caddesi üzerinde inşa edilen, Talas İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hacı Halil Bayraktar Camii ve Kur’an Kursu’nun açılış törenine katıldılar.
 
Kurumsal Haber
 
 
 

Bakmadan Geçme