DİFT'ten izleyici meşe projesi

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tiyatro Topluluğu(DİFT) tarafından oynanan oyunda 'izleyici meşe' projesi kapsamında oyuna gelen her seyirci için doğaya bir fidan dikiliyor.

Oyun hakkında bilgi veren topluluğun yönetmeni Davut Özkan, “Musahıpzade Celal’in İstanbul Efendisi oyununu oynuyoruz. Eser yazılalı 100 yıl oldu. 100. Yılı anısına oynuyoruz. DİFT’te bu oyunu Kayseri’de iki perde olarak oynuyor” dedi.
Oyun için çok büyük bir emek sarfettiklerini vurgulayan Davut Özkan,”Umarım Kayseri seyircisi de bu oyunu beğenir. Büyük bir istek olduğu için uzun süreden beri Kayseri’de müzikal sergilenmiyor. Bu oyunu sergilemek Kayseri’deki tiyatro grupları arasında ilk defa bize nasip oldu. Aynı zamanda bu oyunda da izleyici meşe projemiz aktif olarak uygulanacaktır. ‘Bugünün meşesi yarının neşesi’ sloganıyla yola çıktığımız izleyici meşe projesi bugün kaç tane seyircimiz olursa o kadar fidanı doğaya armağan edeceğiz. Bu oyunumuzun bir özelliği de oyunu işaret diliyle işitme engelli izleyicilerimize çevireceğiz. Akşam seansında 30 tane işitme engelli seyircimiz olacaktır. Farkındalık farkımızdır diyoruz. Umarım emeklerimiz alkışlarla karşılık bulur” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme