Devletin parasıyla, devlete düşmanlık

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Paralel Yapı'ya ait dershanelerin, devletten teşvik alarak temel liseye dönüştüğünü söyledi. Bu okullarda devlete düşman nesillerin yetiştirildiğine dikkat çeken Kalkan, 'Siz hem devlete düşmanlık edeceksiniz. Hem de devletten teşvik alacaksınız' dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Enderun FM’de Bünyamin Gültekin’in sunuculuğunu yaptığı ‘Misafir Odası’ programına konuk oldu. Programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Kalkan, Kayseri’de Paralel Yapı’ya ait dershanelerin, devletten teşvik alarak temel liseye dönüştüğünü söyledi. Bu okullarda devlete düşman nesillerin yetiştirildiğine dikkat çeken Kalkan, ‘Siz hem devlete düşmanlık edeceksiniz. Hem de devletten teşvik alacaksınız” dedi.
Kalkan, “Paralel Yapı geçtiğimiz yıl MEB’e bağlı okullarımızda hafta sonu verilen destekleme kurslarına öğrenciler gitmesin diye velileri yönlendiriyordu. Amaç dershanelerin devam etmesiydi. Bu kurslar, 9 lira olunca da arkadaşlarımız çok tercih etmiyorlardı. Hem hafta içinde hem de hafta sonu okulda olacaklardı. Ama şuanda 18 liraya çıkınca arkadaşlarımız hafta sonu kurslarında da görev almaya başladı. Şu anda okullarımızın tamamında destekleme kurslarımız devam ediyor” diye konuştu.
Paralel Yapı’nın Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) değişmez gündem maddesi olan terörle mücadelenin ‘iç ve dış güvenlik tehdidi’ bölümüne yerleştirildiğini hatırlatan Kalkan, “Şu anda Kayseri’deki Paralel Dershanelerin tamamı temel liseye dönüştürüldü. 1-2 tanesi haricinde temel liseye dönüştürülen okulların devletten teşvik aldığını biliyoruz. Siz hem devlete düşmanlık edeceksiniz. Hem de devletten teşvik alacaksınız. Bunun önleminin alınmasını istiyoruz. Şu anda da Paralel Yapı’ya ait okullarda 113 bin civarında öğrencilerinin olduğu söyleniyor. Yine devletin parasıyla, bu okullarda devlete düşmanlık ediliyor. Yeni dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda önlem alması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Haber: Veli Gögebakan

Bakmadan Geçme