Develi'de 'İyi Tarım' yaygınlaşıyor

Develi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilerleyen yıllarda 'iyi Tarım Uygulaması' (İTU) kapsamında yapılacak yetiştiricilik alanları ve ürün desenlerinde artış sağlamayı hedefliyor.

İyi Tarım Uygulamaları; çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün elde edilmesi esasına dayandığından önem taşıyor.
Develi’de üreticiler ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uygulamaya destek verirken, tüketicilerin bu sayede sağlıklı ve güvenilir ürün tüketmeleri sağlanıyor.
Konuyla ilgili Develi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak şu ifadelere yer verildi:
“Develi ilçemizde son yıllarda artış gösteren üretim alanlarıyla dikkat çeken çerezlik kabak yetiştiriciliğiyle çiftçilerimiz “İyi Tarım Uygulamalarıyla” sağlıklı ürün elde ederek ürünün pazarlanmasında avantaj sağlamayı planlamaktadır. 2016 yılı İyi Tarım Uygulaması üreticilerinin sertifikasyon kuruluşu tarafından denetimler ilçe müdürlüğü personeliyle birlikte yapılmaktadır. Kontroller Develi çiftçileri Hüseyin Kapusuzoğlu 995 dekar, Yaşar Ötünç 326 dekar, Erkan Develioğlu 356 dekar  alanda gerçekleştirmiştir. “
Açıklamada ayrıca “Hasat sonrasında elde edilen ürün miktarı ve kalitesi çiftçiler açısından sevindirici olup, İTU sağladığı bu etkenlerin yanında Bakanlığın vermiş olduğu desteklemelerle çiftçi sayılarının artacağı düşünülmektedir.” denildi.
Kayseri Gündem
 
 
 

Bakmadan Geçme