Develi'de 200 Kuzu Telef Oldu

Kayseri'nin Develi ilçesinde hayvancılık yapan Nail Çobanoğlu, bir günde 200 kuzusu telef olunca, sakat kalmamaları için başvurduğu veterineri suçladı. Çobanoğlu, veterinerin yanlış iğne kullanmasından dolayı kuzularının telef olduğunu iddia etti. Veteriner Ali U. İse kuzulara sadece vitamin karışımlı iğne yaptığını söyledi. Savcılığa intikal eden olayda kuzulardan ve ilaçlardan alınan numuneler incelemeye alındı.

 Kayseri'nin Develi ilçesi Sindelhöyük Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Nail Çobanoğlu, kuzuların doğum sonrası  sakat kalma ihtimali üzerine serbest çalışan Veteriner Ali U.’dan destek istedi. Kuzuların vitaminsiz olduğunu belirten veteriner Nail Çobanoğlu’nun 15-20 günlük kuzularına vitamin karışımından oluşan iğne vurdu. Birkaç saat sonra ahıra giden Çobanoğlu, kuzuların normal dışı hareketler sergilediğini gördü. Sıklaşan kontrollerinde kuzulardan bir kaçının öldüğünü gören Nail Çobanoğlu, telefonlarına cevap vermeyen veterinerin evine giderek durumu anlattı.  Çobanoğlu,”Gece yarısı ahıra gelerek kuzuları kontrol ettiğimde, kuzular kendilerini yerden yere vuruyordu. Sabaha karşı 03.00'da yeniden kontrol ettiğimde kuzulardan birkaçı ölmüştü. Veterineri aradım ancak cevap vermedi.Evine gittim. Kuzuların kendini yerden yere vurduğunu ve ölmeye başladığını söyledim. Ne yapacağımızı sorduğumda 'hemen kalp takviyesi yapalım' dedi bana. Ahıra geldik ve kuzulara dediği gibi kalp takviyesi yapmaya başladı. Ancak kuzuların ölümü bu takviye sonrasında hızlandı. Veterinerin iğne yaptığı kuzu öldü. Kuzular teker teker ölünce ben de acı içinde kıvranıyordum" dedi.

         Nail Çobanoğlu, kuzuların ölmeye başlamasıyla birlikte veteriner Ali U.'nun da dayanamayarak iğne yapmayı bırakıp gittiğini, kuzuların akıbetini sormadığını ifade etti. Olayı  Develi İlçe Jabdarma Komutanlığına bildiren Çobanoğlu Veterner Ali U.'dan davacı oldu. Cumhuriyet Savcılığına intikal edilen olayda Develi İlçe Tarım Müdürlüğü rapor tuttarak veterinerin kullandığı ilaçlara el koydu. İlaç ve kuzulardan alınan numuneler incelemeye alındı.

         Telef olan kuzular Jandarma ve Tarım Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde üzerlerine kireç dökülerek toprağa gömüldü. Kuzuların imhalarından önce kuzu sahiplerinin telef olan bazı kuzuların postundan faydalanmak amaçlı derisini yüzdüğü gözlendi.

(İHA)

Yorumlar 2
firtina develi 15 Ocak 2019 18:47

madura benden 3 üc kuzu degerinden hiba helal osun suclu veya suzsuz yardimlasalim sayg ,

hail tan 24 Mart 2016 12:44

suçlu kim ilaç mı yoksa veteriner hekim mi yoksa ne bir açıklama yapan yok mu ???

Bakmadan Geçme