Develi ve İzmit kardeş oldu

Kayseri Develi Belediyesi ve İzmit Belediyesi kardeş belediye oldu. İki belediye başkanı imzaladıkları anlaşmayla kardeşliklerini resmileştirdi.

Develi Belediyesi’nden gelen kardeş belediye talebine olumlu cevap veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Develi’den heyetini ağırladı. Belediye başkanı Mehmet Cabbar ve belediye meclis üyelerini belediye binasında ağırlayan Başkan Doğan attıkları imzayla kardeşliklerini ilan etti. Makam toplantı salonunda gerçekleşen imza törenin ardından misafirleriyle sohbet eden Doğan, kardeşlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doğan konuşmasında “Biz yurt içi ve yurtdışındaki şehirlerle kardeşlik ilişkileri kuran bir belediyeyiz” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Şimdiye kadar 4’ü yurt içi 16’sı da yurt dışından olmak üzere 20 kardeş belediyemiz bulunmaktaydı, Develi Belediyemizle bu sayı 21 ‘e yükseldi. Sizlerle bir kardeşlik köprüsü kurmak bizi de çok mutlu etti. Kayseri insanı çalışkan, işini bilen insandır. Bu üç özelliği taşıyan insanlardan kimseye zarar gelmez, aksine kendine ve çevresindekilere fayda sağlar. Kayseri birçok alanda ülkemize güç ve değer katan bir şehrimiz” şeklinde konuştu.

Misafirlerine İzmit’e ilgili de bilgiler veren Belediye Başkanı Doğan, “İzmit 3 bin yıllık geçmişi olan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Türkiye’nin en küçük, ama en kalabalık şehirlerinde biri. Kişi başına düşen milli geliri en yüksek olan, sağlık başta olmak üzere birçok konuda Avrupa’yı yakalamış bir şehir. Küçük görünen ama çok değerli bir şehirdir. Böylesine önemli bir şehirde belediye başkanlığı yapmakta kolay değil. Bizde bize verilen emaneti iyi şekilde ileriye taşımaya çalışıyoruz. Parayı ve zamanı iyi kullanmaya çalışan ve bunu başaran bir belediyeyiz. İnşallah sizlerle birlikte örnek projelere imza atağız” ifadelerini kullandı.

Kayseri Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’da İzmit Belediyesi gibi başarılı bir belediye ile kardeş olmanın ayrıcalık olduğu belirterek, “2009 yılından itibaren İzmit’te büyük değişikliklerin olduğunun farkındayız. Yaptığınız çalışmalar ülke genelinde de bahsediliyor, örnek oluyor. Sizlerin bu örnek çalışmalarınızı şehrimizde nasıl uygulayabiliriz diyerek düşündük. Bu kapsamda sizin tecrübelerinizden faydalanabilmek amacıyla sizinle kardeş belediye olma talebinde bulunduk. Kardeşlik köprüsü talebimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu başarınızın sırrını anlayıp, sosyal, kültürel ve şehircilik alanındaki tecrübelerinizden, başarılı çalışmalarınızdan faydalanacağız” dedi.

İmzalanan protokol sonrası Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Başkan Doğan’a, portresinin yer aldığı tablo hediye etti.
İHA
 

Bakmadan Geçme