Derdimiz gençlik!

AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Oğuz Memiş, Türkiye ve Kayseri gündemini değerlendirdi. Aday adaylığı sürecinden, çözüm sürecine kadar değerlendirmeler yapan Memiş, eğitim çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Katıldığı TV programında konuşan Memiş; AK Parti’nin üç dönem kuralını başarılı bulduğunu belirtti. Üç dönem kuralının Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Memiş, kuralın zorluklarla kabul ettirildiğini ve tecrübe zayi oluyor gibi düşüncelerle bu kuralı baltalamaya çalışanların olduğunu kaydetti.  Memiş, sözlerine şöyle devam etti: “Değişim yoksa statüko vardır. Statüko olan yerde hiç bir şey olmaz. Değişim, dönüşüm, yenilenme her zaman gerekli olan bir şeydir. Bunun tartışmasız bir şekilde ortaya konması lazım”.

AK Partinin aday belirleme sürecinde sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı temayüle de değinen Memiş; “Ak parti Türkiye’de bir ilke imza attı.  Bu memlekette Allah rızası için veya meslekleri için bir araya gelen sivil insanların görüşlerini aldılar. İlk uygulamaların her zaman ufak tefek sorunları ola bilir. Burada da ola bilir ama inanıyorum ki bundan sonra bütün partileri bu yolu deneyecekler.  Ak Parti sadece parti teşkilatını değil bu şehirde sivil toplumlarında görüşlerinde değer vermeye başladı” dedi.

KİMSEDEN İCAZET ALMADIM

 Kayseri de siyasetin belirli kişilerin tekelide olduğunu tekrarlayan Memiş: “Ben Kayseri’de iyi gitmeyen şeylerin olduğunu söylüyorum.  Kayseri’de katılımcı bir yönetim tarzı oluşmadı. Az sayıda insan her yerde, herkes bir takım insanların gözüne bakıyor. Ben bu yola çıkarken ailemden başka hiç kimseden icazet almadım. Buna ihtiyaç hissetmiyorum.  Ben medeni bir insan olarak bu şehirde yaşamış, buranın dertleriyle dertlenen bir insan olarak günün birinde benim artık böyle bir göreve talip olmam gerektiği kararını verdikten sonra bir takım insanlara gidip ne dersiniz, ışık veriyor musunuz böyle bir şey olsun mu demedim. Buna ihtiyaç hissetmiyorum. Ama birçok iş böyle yürümüyor bu şehirde. İyi yönetici bana göre kendinden daha bilgili insanlarla çalışmayı becere bilen insandır” ifadelerini kullandı.

Kayseri’de yerli ve köylü ayrımı yapıldığına değinen Memiş, ahlaklı, namuslu, iffetli ve yetenekli insanların liyakat unsurunun öne çıkması gerektiğini vurguladı.  Şehirde herkesin eşit olduğunu ifade eden Memiş sözlerinin devamında şunları kaydetti, “ Şehirde istişare kültürü birkaç kişi arasında konuşmayla yürüyor. Bu şehirde başka bir takım argümanların devreye girmesi gerekiyor. Komşuluk arkadaşlık, hemşerilik  gibi değer yargılarının bana göre olması gereken yere inmesi gerekiyor.  Bu şehirde yerlilik diye bir kavram var, Avşarlık diye bir kavram var, Çerkezlik, Türkmenlik, Sivaslılık, Yozgatlılık, Türklük, Kürtlük gibi kavramlar var. Biz bunu inkâr edecek değiliz. Allah beni Türk yaratmışsa, Türküm, Kürt yaratmışsa Kürdüm bu kadar. Bunun dışında başka bir değeri yoktur bu ifadelerin. Dolayısıyla Türkler bir grup,  Hacılarlılar bir grup, Pınarbaşılılar bir grup. Bunlar bizim dinimizin tanımladığı ‘bir birinizi tanıyasınız, dayanışma içinde olasınız’ o seviyede olmalı. Üstüne çıkartırsanız sorun olur.  Bu şehirde bu sorun var.  Yerli köylü ayrımı var. Bunu artık kaldırıp atmamız gerekiyor. Kimse kimseye üstün değildir. Bu sıkıntıları atlatırsa bu şehir çağ atlayacaktır.”

Yabancı güçlerin kontrolünde ki paralel yapını hoş bir yapı olmadığının altını çizen Memiş, paralel yapı hakkında şu sözleri dile getirdi, “Paralel yapı Türkiye’de başlayan ama daha sonra uluslar arsı ilişkilerle fırsatları kaybetmemek gibi farklı gerekçelerle bu hareket maalesef uluslararası güçlerin bir anda oyuncağı haline gelmiş bir yapı. Kayseri’de de var Türkiye’nin her yerinde var. İnsanlar güzelliklerini destekliyor. Bizde destekleriz ama yanlışlıklarını acilen vaz geçmesi tövbe etmesi, bağımsız Türkiye’nin bir hareketi olarak kendine gelmesi lazım. Yerli bir harekete dönüşürse hiç kimsenin bir sorunu yok.”

 Çözüm süreciyle birlikte Türkiye’de güzel gelişmelerin yaşandığını söyleyen Memiş, ayrıcalıkların atılıp, ortak paydalarda kucaklaşılması gerektiğini söyledi.

Seçimlerden sonrada Kayseri’de olacağını açıklayan Memiş, gençlikte erozyon olduğunu söyledi.  Türkiye’de imkânlar arttıkça kalitenin azaldığını ifade eden Memiş; “Benim derdim bu. Ben bunlarla uğraşacağım.  Benim derdim gençliğimiz, geleceğimiz, eğitimimiz, akademik başarılarımızdır” dedi.

Bakmadan Geçme