Demirkazık zirvesinde lezzetin zirvesi

Kayserili üç dağcı Demirkazık Dağının en yüksek noktasında sucuklu yumurta yaparak yedi. Dağcılar 3756 metre yükseklikteki zirveye kırmadan çıkardıkları yumurtaları Kayseri sucuğu ile birleştirip lezzetin de zirvesini yaşadılar.

Kayseri’den Kurban Bayramı arifesinde Aladağlara doğru yola çıkan Kayserili dağcılar Nuray Karakaya, Veli Canpolat ve Mustafa Karaahmet ilk olarak Sokullu Pınarı’nda kamp yaptı. Çadırlarını kuran ekip gece tırmanışa geçileceği için bir an önce yemek hazırlıklarına başladı. Akşam yemeğinde bulgur pilavı, bahçe domatesi, yoğurt ve pilavın yanında olmazsa olmaz olan kuru soğan vardı. Aladağların heybetli görüntüsü eşliğinde doğal ve organik ürünlerden oluşan mönüyü yiyen ekip saat 04:00’de Aladağlar’ın en yüksek dağı Demirkazık’a doğru tırmanışa geçti.
Yol güzergâhında Narpuz ve Narpuz Kızılçarşak’ı aşan Kayserili dağcılar yaklaşık 6 saat süren bir tırmanışın ardından 3756 metre yüksekliğindeki Demirkazık zirvesine ulaştı.
Kayseri lezzeti
Tırmanış esnasında Kayserili dağcılardan Veli Canpolat’ın yükü her zamankinden daha hassas ve narindi. Zira Canpolat zirvede pişirmek üzere yumurta taşıyordu. Dağcılar kırmadan çıkartmayı başardıkları yumurtaları Kayseri sucuğu ile birleştirerek eşsiz lezzeti yakaladılar. Öğlen saatlerinde zirvede yumurta yaparak ayrı bir keyif yaşayan Kayserili dağcılar zirveye Türk Bayrağı diktikten sonra tırmanarak çıktıkları doruktan iple inişe geçtiler. Yaklaşık 4 ip boyu teknik iniş gerçekleştiren dağcılar saat 17:00’de kamp yerine ulaştılar. Kurban Bayramı’nı Demirkazık zirvesinde sucuklu yumurta ile karşılayan Kayserili dağcılar şehre sorunsuz döndüler.

Haber : Ahmet Bolat   




Bakmadan Geçme