Davos Dünya İletişim Forumu Türkiye'de toplanıyor

Davos Dünya Ekonomi Forumu'nun bir uzantısı olarak son beş yıldır düzenlenen Davos Dünya İletişim Forumu, Kasım ayında "Kriz" ve "İtibar"ı tartışmak üzere İstanbul'da, İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde toplanıyor.

İletişim dünyasının profesyonellerini bir araya getiren Davos Dünya İletişim Forumu İstanbul'a geliyor. 3-4 Kasım günlerinde İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde toplanacak Forumun Ana Temasını 'Krizler ve Şanslar: Ülke, Şirket ve Kişisel İtibar' oluşturuyor.
Dünyanın birçok ülkesinden izleyicilerin de katılması beklenen Forum'un açılış konuşmasını Hollywood'daki pek çok film stüdyosunun, sinema yıldızlarının ve popstarların iletişim danışmanlığını yürüten Allan Mayer yapacak. Davos Dünya İletişim Forumu Kurucusu ve halen Başkanı olan Yanina Dubeykovskaya'nın konuşmasıyla başlayacak oturumlarda ise Amerika'dan Huffington Post Gazetesi kurucularından, sosyal medya uzmanı ve Twetter fenomeni Sean Gardner, yine ABD Los Angeles'tan Holywood starlarıyla yaptığı söyleşilerle tanınan Gazeteci Rasha Goel, İsviçre'den itibar, kriz, risk, uluslararası iletişim uzmanı ve Glion Yüksek Öğretim Enstitüsü Rektörü Jon-Hans Coetzer, İngiltere'den The Stable House'un kurucu ve yönetici ortağı ve aynı zamanda uluslararası iletişim ve kriz yönetimi uzmanı Richard Linning, Kuala Lumpur'dan Lubri Petrol Şirketinin baş yöneticisi ve Malezya Hükümeti'nin stratejik iletişim danışmanı Nurul Shamsuri, İtalya'dan uluslararası dijital ve sosyal iletişim danışmanı Gianni Catalfamo, Unilever Grubunun Kuzey Afrika, Orta Doğu, Türkiye, İsrail, Rusya, Ukrayna ve Belarus yönetim kurulu üyesi  Irina Bakhtina, Moskova'dan kamu diplomasisi iletişim uzmanı  Ekaterina Lavrova ve yine Moskova'dan şehir markaları uzmanı Vasily Dubeykovskiy konuşmacı olarak yer alacak. 
Foruma, Türkiye'den de pekçok konuşmacı katılıyor. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, TRT Genel Müdür Yardımıcı İbrahim Eren, Invenura Holding CEO'su Burak Karapınar, IBM Türk Genel Müdürü Defne Tozan, Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem, Pazarlama, Reklam ve Dijital İletişim Uzmanı, Yazar ve Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan, Gün +Partners Avukatlık Bürosu Kurucu Ortağı ve Yöneticisi Avukat Mehmet Gün, Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve TAV Havalimanları İşletmeciliği Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Bersay İletişim Danışmanlığı YK Başkanı Arın Saydam, Forumun Türk konuşmacılarını oluşturuyor.
Türkiye'de düzenlenen ilk Davos organizasyonu
İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nun uzantısı olan ve 2010 tarihinden bu yana düzenlenen Dünya İletişim Forumu, dünyanın en önemli İletişim organizasyonlarından biri kabul ediliyor. Davos Dünya İletişim Forumu Türkiye Başkanı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural, Forumu Türkiye'ye getirmeyi başardıklarını ve İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde toplanacak Forumun, Türkiye'de yapılacak ilk Davos organizasyonu olması nedeniyle büyük anlam ve önem taşıdığını ifade etti.
Vural, "birbiri ardına patlayan bombalar yetmezmiş gibi, bir de 15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ Terör Örgütünün Darbe Kalkışması'ndan sonra, ülkemizin itibar algısı kısmen ve haksızca zarar gördü. Bunun bir yansıması olarak hemen hemen tüm bilimsel ya da sosyal içerikli toplantılar, zirveler ve konserler ardarda yakışıksızca iptal edildi. Ancak biz İstanbul'da düzenleyeceğimiz Davos Dünya İletişim Forumu'nu ne olursa olsun iptal ettirmedik" dedi. 
"Ülke itibarı adına önemli organizasyon"
Davos Dünya İletişim Forumu'nun iptal edilmemesi için olağanüstü bir mücadele verdiklerini dile getiren Vural, iptali Türkiye'ye yapılmış bir hakaret olarak kabul ettiklerini, tüm taraflarla tek tek yazışmalar ve görüşmeler yapıldığını, konuşmacılardan son derece destek dolu mesajlar aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hatta açılış konuşmasını yapmak üzere Holywood'dan katılacak konuşmacımız Allan Mayer, etrafındaki herkesin kesinlikle Türkiye'ye gitmemesi konusunda kendisine telkinde bulunduğunu, ancak gönderdiğimiz mektup ve ekine koyduğumuz TBMM'nin tüm dünyaya yazdığı mektuptan sonra hiçbir şeyin onu İstanbul'a gelmekten alıkoyamayacağını yazdı. Davos İletişim Forumu Yönetimi de başlangıçta tereddüt içine girdiyse de daha sonra Forumun Başkanı olan Yanina Dubeykovskaya, yaptığımız görüşmelerden sonra son derece net bir tavır ile "sizin ve Türkiye'nin yanındayım" dedi. Bu organizasyon dünyanın en iyi İletişim Profesyonellerinin buluşması açısından önemlidir. Ancak ondan da öte artık bu ülkenin itibarı açısından çok daha büyük önem arz etmektedir. Hemen hemen iptal edilmeyen tek uluslararası organizasyondur. Her biri ülkelerinin en iyi iletişim profesyonelleri olarak kabul edilen konuşmacılarımız gelecek ve ülkemizden katılan değerli konuşmacılarımızla birlikte krizi, krizlerin yarattığı şansları, kişisel, kurumsal ve ülke düzeyinde itibarı tartışacağız. Açıkçası, İstanbul Üniversitesi olarak böylesi kritik bir dönemde böylesi büyük bir organizasyona imza atmak üzereyiz ve bundan da büyük onur duyuyoruz."
Kurumsal haber
 

Bakmadan Geçme