Darbe anayasasından kurtulmalıyız

AK Parti Milletvekili Adayı Aydın Kalkan, bütün ülkenin daha büyük bir huzura ve istikrara kavuşması için en önemli adımın darbe anayasasından kurtulmak olduğunu söyledi.

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili adaylarından Yaşar Karayel ile Aydın Kalkan Eğitim Bir Sen’i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında milletvekili adaylarını Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Lale karşıladı. Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleştirilen toplantıda Mustafa Lale milletvekili adaylarına hoş geldiniz diyerek yeni dönemde sendika olarak kurulacak olan hükümetten beklentilerini dile getirdi.

Öncelikli olarak ülkemizin içinde bulunduğu istikrar, huzur ve güven ortamının devam etmesi açısından çok güçlü bir hükümetin kurulmasının zorunlu olduğuna ve en kısa zamanda başkanlık sistemine geçilerek daha güçlü bir Türkiye'nin dünyada söz sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Lale, paralel yapı ile mücadelenin de sürdürülerek devletin içindeki gizli örgütlenmelere fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

Eğitim ordusu olarak eğitim alanında daha güzel ve yeni gelişmeler beklediklerini vurgulayan Lale, eğitim çalışanlarının özlük haklarında iyileştirmeler beklediklerini belitti. Öğretmenlerin emekli olmak istemediklerini, çünkü emekli olan öğretmenin maaşının yarı yarıya düştüğünü söyleyen Lale, öğretmenlerin üniversite mezunu olduğu halde 3600 ek gösterge ile emekli olamadıklarını söyledi. Lale ayrıca ekders ücretlerinde ciddi bir artış beklediklerini ve sınav ücretlerinde de gözle görülür iyileştirme beklediklerini dile getirdi. Öğretmenler olarak bütün bunların ötesinde öğretmenin kariyer ve itibarının ayaklar altına düşmesinden oldukça rahatsız olduğunu vurgulayan Mustafa Lale, hükümetten öğretmenin itibarının da artırılmasını beklediklerini ifade etti.

AK Parti Kayseri milletvekili adayı Aydın Kalkan ise, eski bir öğretmen ve sendikacı olarak öğretmenlerin ve bütün devlet memurlarının problemlerinden haberdar olduğunu ve bunları daha güçlü ve etkili bir şekilde dile getirmek için meclise gitmek istediğini söyledi. Bundan önceki dönemde imam-hatip okullarının açılmasına ağırlık veren ve Kur'ân-ı Kerîm, Siyer ve Temel Dini Bilgiler gibi derslerin seçmeli olmasını sağlayan hükümetin önümüzdeki dönemde de eğitim alanında çok büyük atılımlar gerçekleştireceğini belirtti.

Aslında bütün ülkenin daha büyük bir huzura ve istikrara kavuşması için en önemli adımın darbe anayasasından kurtulmak olduğunu söyleyen Kalkan, bu sayede başkanlık sistemine de geçilebileceğini ve ülkemizin ilerlemesi önündeki bir çok engelin böylece aşılabileceğini ifade etti.

Ülkemizin doğu kesiminin HDP'ye teslim edildiğini ve doğuda HDP ile mücadele edebilen tek partinin AK Parti olduğunu belirten Aydın Kalkan, 7 Haziran seçimlerinin çok büyük önem arzettiğini, AK Parti'nin tek başına hükümeti kuramaması durumunda elde edilen bütün kazanımların yok olacağını vurguladı.

AK Parti sayesinde sadece kendi içinde değil, bölgesinde ve bütün dünyada güçlü bir Türkiye'ye kavuşulduğunu ifade eden Kalkan, nerede bir zulüm varsa orada dik duran bir Türkiye'nin karşımıza çıktığını söyledi. Ülkemizi karanlık günlere götürmek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini özellikle vurgulayan Aydın Kalkan "Suriye iç savaşa girince Suriyeliler Türkiye'ye sığındı. Türkiye bir savaşa girecek olursa bizim gidecek hiçbir yerimiz yoktur" diye konuştu.

AK Parti Kayseri milletvekili ve 7 Haziran seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olan Yaşar Karayel de yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"Arkadaşlar, siyaset güzel bir şeydir ama bu güzelliği çirkin söylemlerle kirletmemek gerekir. Son zamanlarda siyasetin tuvalete ve klozet kapağına kadar inmiş olması siyasetimizi çirkin söylemlerle kirletmekten öte gitmemektedir. Altın klozet kapağı ile siyaset yapılmaz.

Şu anda AK Parti dışında ne kadar siyasi parti varsa hemen hemen hepsi siyasi olmayan gruplarla ortaklaşa hareket ederek AK Parti'ye karşı birleşmiş durumdalar.

Bundan önceki dönemde karşımıza bir paralel yapılanma çıktı. Ülkemizi ve devletimizi ele geçirmek isteyen bu paralel yapıya karşı önümüzdeki dönemde de mücadelemizi sürdüreceğiz ve devleti bu yapıdan tamamen arındırıncaya kadar var gücümüzle çalışacağız.

Bizim için Türkiye'nin güvenliği ve üniter yapısı her şeyin üstünde ve önündedir. Birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü faaliyet, eylem ve söylemden şiddetle kaçınmalıyız.”

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme