• Haberler
  • Gündem
  • Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nde seçim heyecanı

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nde seçim heyecanı

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nde Perşembe günü seçim heyecanı yaşanacak. Seçim öncesi bir açıklama yaparak başkanlığa aday olduğunu duyuran Mikayil Sert ilginç iddialarda bulundu. Seçimde aday olmaması için 11 Aralık 2015 tarihinde mevcut yönetim tarafından üyeliğinin düşürüldüğünü iddia eden Sert, yargı yoluyla üyelik hakkını yeniden kazandığı için başkanlığa aday olduğunu söyledi.

 Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerinde başkanlığa aday olan Mikail Sert Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaparak adaylığını resmen açıkladı.

Aday olacağım için üyelikten çıkarıldım

Bünyan’ın Büyük Tuzhisar Mahallesi’nde hayvancılık ve aynı zamanda bölgede süt toplayıcılığı yaptığını belirten Mikayil Sert, 3 dönemdir görev yapan birlik yönetiminin hayvancılığa hiçbir faydası olmadığını belirterek, kendilerine görev verilmesi durumunda modern hayvancılığın yanı sıra birçok hizmeti faaliyete geçireceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yılın Aralık 11’inde hiçbir gerekçe gösterilmeden sırf seçimlerde aday olacağını dillendirmesi yüzünden üyelikten atıldığını iddia eden Sert, hakkını mahkeme kanadıyla aradığını söyledi. Mahkemeden çıkan kararla 20 Haziran 2016 tarihinde resmi olarak yeniden üyelik hakkının iadesiyle birlikte yapılacak seçimlere aday olduğunu dile getiren Sert, “Bildiğiniz üzere ülkemiz hayvanlarının ıslahı, geliştirilmesi, üreticilerimizin korunması ve üzerinde çalışılan üretim kalemleri konusunda uzmanlaşması gibi hedefler gözetilerek üretici ve yetiştirici birlikleri kurulmaya başlanmıştır. İlimizde süt sığırı yetiştiricilerinin tek çatı altında bir araya gelmesiyle Kayseri ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kurmaya ve hizmet vermeye başlamıştır. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği son 3 dönemdir de aynı yönetim kadrosu ve başkanla yola devam etmekte. Ancak görünen o dur ki; yaklaşık 12 yıllık bu süreçte mevcut yönetim kadrosunun Kayseri hayvancılığına yaptıkları hizmetlerde bir arpa boyu yol gidememişlerdir” dedi.

Projelerini sıraladı:

Başkan olarak seçilmesi halinde yapacakları projeler hakkında bilgi veren Sert, üyeler için sürekli eğitim, işletmelerin modernizasyonu için öncülük, ürünlerin toplanması, pazarlanmasında üreticinin korunması, modern hayvan sağlığı hizmetleri, verim artırıcı ıslah çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Bir arpa boyu yol gidemediler

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde mevcut yönetimin her hangi bir konuda bir arpa boyu yol alamadığını iddia eden Sert, “Hayvan kayıt ve ıslah sistemin esası olan hayvanların kulak numarası takılması hizmetlerini daha düşük fiyat teklifi veren bir kurum olmasına rağmen DSYB yönetimi en üst fiyatla bu hizmeti yürütmeyi üzerine almış ve tahminlerimize göre yetiştiriciler bu hizmet için toplamda 250 bin TL gibi fazladan bir ödeme yapmışlardır. Oysa mevcut yönetim sürekli çiftçi dostu olmaktan bahsetmektedir. Bu çelişki değil midir. Ayrıca mevcut yönetim, bir veteriner hekim olarak ben ve ekibimin adaylığımız konusunda da etik dışı söylemlerle;  veteriner hekimler bize karşı birleştiler. Suni tohumlama hizmetlerini Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden alacaklar hizmetler zamlanacak, küpelemeyi bırakacak, süt toplamayı bırakacak, Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin kapısına kilit vuracaklar gibi vb. asılsız iddialarla adaylığımızı açıkladığımız günden beri yetiştiricilerle aday olan bizleri karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.  Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bu hizmetin ancak yüzde 10'Iuk bir dilimini yürütebilmekte. Bu çelişik ve asılsız söylemlerinin amacı nedir? İlaveten, hizmetleri konusunda sürekli açıklamalarda bulunan mevcut yönetim; acaba süt toplama hizmetlerini neden belli bölgelerde yürütüyor. Sarız, Pınarbaşı, Tomarza, Yahyalı gibi bölgeler neden hizmet götürmüyor. Oysa hizmetlerini sadece hayvancılığın yoğunlaştığı bölgelerde yürütüyorlar, diğer bölgelerdeki yetiştiriciler üvey evlat muamelesi görüyorlar.” Şeklinde konuştu.

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin seçimli genel kurulu 30 Haziran Perşembe günü İl Özel İdare Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

 

Bakmadan Geçme