Dadaloğlu Şenlikleri başlıyor

Kayseri kültüründe ve sosyal yaşamında önemli bir yer tutan Dadaloğlu Şenlikleri'nin 26.sı Cumartesi ve Pazar Kayseri ve Dadaloğlu'da yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilecek. Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, dün yaptığı basın açıklamasında bütün Kayseri halkını şenliğe davet etti.

İki yıllık bir aradan sonra Kayseri halkının karşısına dolu dolu geçecek bir şenlik programı ile çıkmanın onurunu yaşadıklarının altını çizen Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, “1987 yılında başlatılan ve 30 yıllık köklü bir geleneğe sahip Dadaloğlu Şenlikleri’nin bu yılki düzenlenmesinde Dadaloğlu Derneği ve Dadaloğlu Vakfı ile temsil edilen yöre halkı, Tomarza Belediyesi ile yerel yönetimler, Tomarza Kaymakamlığı’yla da genel idaremiz sorumluluk almış bulunuyorlar. Bu yönüyle de Dadaloğlu Şenlikleri kapsayıcı ve birleştirici olduğu kadar kurumsaldır.” şeklinde konuştu

‘Tarihte Oğuzlar ve Anadolu’da Avşarlar’  konulu panel…
26. Dadaloğlu şenlikleri Cumartesi Günü 12.30’da düzenleme kurulu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda yapılacak çelenk sunumu töreni ile başlayacağını belirten Yıldırım, ”Çelenk sunumunu takiben saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ve Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun panalist olarak katılacağı ‘Tarihte Oğuzlar ve Anadolu’da Avşarlar’  konulu panelimizi gerçekleştireceğiz. Her ikisi de alanında yetkin olan bilim adamlarımızın görsel materyallerle süsleyeceği sunumlarını takip etmek üzere halkımızı özellikle şehrimizin tarih ve kültür konularıyla ilgili akademik çevrelerini panelimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özhaseki ve bölge milletvekilleri de şenliğe katılacak
“26. Dadaloğlu Şenlikleri’nin Tomarza ilçesi Dadaloğlu Beldesi ayağında ise Cumartesi akşam saat 17.00’den itibaren yöresel ozanların konserleri ve takibinde havai fişek gösterileri ile şenlikler orada da başlamış olacaktır.” diyen Yıldırım açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Şenliklerin Pazar Günü programı Tomarza ilçesi, Dadaloğlu Belediyesi şenlik alanında saat 11.00’de başlayacaktır. Bu bölümde ise Çukurovalı Halk Ozanı Gül Ahmet Yiğit, Aşikar ve Ertuğrul İmami tarafından Avşar Türkmen kültürüne dair örnekler sergilenirken Dadaloğlu derneği halk oyunları ekibi tarafından yöremize ait oyunları gösterisi yapılacaktır. Kayseri’nin yetiştirdiği halk müziği sanatçısı Ayşen Kaya’da grubu ile birlikte izleyenlere seslenecektir. Son olarak da bağlama ustası İsmail Altunsaray tarafından halk konseri icra edilecektir. Şenliğin Pazar Günü gerçekleştirilecek bölümüne Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve bölge milletvekilleri katılacaklarını bildirmişlerdir.”

Kayseri’den otobüsler kaldırılacak
Şenliğin Pazar Günü Tomarza İlçesi Dadaloğlu Belediyesi’nde yapılacak bölümüne Kayseri kent merkezinden katılmak isteyenler için Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 adet otobüs kaldırılacak. Bu otobüslerden ikisi Talas Kaymakamlığı’nın önünden, üçü ise Seyyid Burhanettin Mezarlığının yanından(eski Talas durağı karşısı) sabah 09.00’da hareket edecek.
Haber: Tuba Köksal

Bakmadan Geçme