CUMHURİYET 96 YAŞINDA

Cumhuriyet 96 yaşında… Bundan 96 yıl önce 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ilan edildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı sonrasında millet olarak büyük fedakrlıklarla ve bedeller ödeyerek sahip olduğumuz Cumhuriyetimizin 96'ncı yılını ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de çeşitli etkinliklerle kutluyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu dün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına Kayseri protokolünün katılımıyla çelenk sunma töreniyle başladı. İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Böylece bayramın coşkusu dünden itibaren kent genelinde başlamış oldu. Bugün de kutlamalar çeşitli etkinlikler ve törenlerle devam edecek.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek tören ile yapılacakken, törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Törenin programında; halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiir okuması, artistik jimnastik gösterisi, Cumhuriyet kupası futbol ve voleybol turnuvalarında dereceye giren takımlara ödüllerin verilmesi, bando dinletisi ve geçit töreni yer alıyor. Öte yandan Cumhuriyet Bayramı’nın başlangıç ve bitiş saatleri arasından resmi kurumlar, iş yerleri ve binalar Türk Bayraklarıyla süslenecek. Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu da saat 19:00’da bir otelde düzenlenecek.

Kayseri Gündem Gazetesi olarak Cumhuriyet Bayramımızı kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanın ilelebet yaşatılması uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömürler diliyoruz.
 

Bakmadan Geçme