ÇÖZÜM SÜRECİ VE ORTADOĞU

Gazeteci yazar Nevzat Çiçek İlim Hikmet Vakfı'nda Çözüm Süreci ve Ortadoğu konulu konferans verdi. İlim Hikmet Vakfı konferans salonunda düzenlenen konferansa vakıf yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansın başında konuşmacı Nevzat Çiçek'i tanıtmak için kısa bir video sunum yapıldı.

Gazeteci yazar Nevzat Çiçek konuşmasına çözüm sürecini ele alarak başladı. Çözüm sürecine girişte bölünme korkusuna değinen Çiçek, bölünme korkusunun Osmanlıya karşı ayaklanan Arnavutlardan başlayıp günümüze kadar geldiğini belirterek. İsyan sonrası merkez yönetime karşı yapılan her eleştirinin bölücülük olarak algılandığını söyledi. Çözüm sürecinde PKK’nın taleplerini Kürtlerin talebi saydığımızı ve ayırt edemediğimizi kaydetti.  Çiçek,  çözüm süreci hakkında yaklaşan seçimler öncesinde değişik senaryoların olabileceğini sözlerine ekledi. Konuşmasının ikinci konusu olan Ortadoğu bölümünde ise bölgede yaşanan olaylara yer verdi.

Konuşmacı Nevzat Çiçek’in konukların sorularını cevaplaması ile konferans son buldu. Konferans sonrası Nevzat Çiçek katılımcılar için kitaplarını imzaladı.

Haber-Foto: Mesut Davarcı

Bakmadan Geçme