ÇOLAK'DAN 'NİTELİK' ELEŞTİRİSİ

Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Muharrem Çolak, gazetemizin 'İşte Kayseri'nin Nitelikli Liseleri' manşet haberine yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı. Başkan Çolak 'Nitelikli açıklanan liselerde pansiyon var mı? Pınarbaşı'ndan gelen öğrenci ile velisi nerede kalacak?' diye sordu.

“Okul sayısı az nüfus yoğun”
Kocasinan ilçesine az sayıda nitelikli okul verilmesinin Kayseri’yi bekleyen çok önemli sorun olduğuna dikkat çeken Başkan Çolak; “ Develi ve Talas için iki lise nitelikli ilan edilmiş. Develi ile Talas’ın nüfusu aynı mıdır? Talas Develi kadar mı? Ya da Develi Talas kadar büyük müdür? Şehrin bunlar ana sıkıntısıdır. Okul sayısının az olması, nüfusun ise yoğunluk arz etmesinin adı sıkıntıdır. Şimdi öğrenci bu sıkıntılarla tercih yaptı diyelim. Peki, o zaman pansiyon yok. Bu nitelikli okulların hepsinde pansiyon var mı? Nerede kalacak bu çocuklar, bunu düşünen oldu mu? İlçede yüksek puan alan öğrenci geldi. Tercih yapacağı hiçbir okulda pansiyon yok. Bu öğrenci nasıl tercih yapacak? Pınarbaşı ilçesinde başarılı olan öğrencinin gelme hakkı yok mu? Altyapı oluşturulmadan nitelikli lise açıklanması yanlış” dedi.

Melikgazi 13, Kocasinan 7
Başkan Çolak son olarak, “İlçelerin dağılımında sıkıntı olduğunu gördük. İlçelerden Kocasinan, Melikgazi ve Talas nüfusun ana merkezlerini oluşturuyor. Melikgazi ilçesinde 13 lise sınav ile öğrenci alacakken Kocasinan’da ise bu sayı 7… Melikgazi Kocasinan’ın iki katı nüfusuna mı sahip? Kocasinan’da TEOG sınavında yüksek puanla sezonu kapatan Ahmet Eren Anadolu Lisesi’nin listede olmaması, 75. Yıl Anadolu Lisesinin olmaması bizleri üzdü.” açıklamasında bulundu.

Başkan Çolak Tarihi Kayseri Lisesi’nin onure edilerek listeye girmesinin kendisi sevindirdiğini de sözlerine ekledi.


Haber Foto; Ramazan Karakuş/ Remzi Yıldırım
 
 
 
  
 

Bakmadan Geçme