Çocuk Vali'den talimatlar

Kayseri'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Vali Orhan Düzgün, makamını bir süreliğine ilkokul 4. sınıf öğrencisi Kayra Uçan'a bıraktı. Çocuk vali isteklerini telefonla emniyet müdürü ve büyükşehir belediyesi yetkililerine talimatlar verdi. Vali Düzgün ayrıca, bayram nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Kayseri'yi temsil edecek öğrencilerle görüştü.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Talas TOKİ Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri Kayra Uçan, Hüseyin Şafak, Elif Sema Sarıkaya, Ahmet Emin Işın, öğretmenler ve okul müdürü Hasan Karakaya Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Düzgün, “23 Nisan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin egemenliğinin yine millete ait olduğunu ifade etmesi anlamında TBMM’nin açılışının yıl dönümüdür. 23 Nisan tarihinde hem meclisin açılışını kutluyoruz hem de bu özel günün sizlere hediye edilmesi adına çocuk bayramını kutluyoruz” dedi.

Bir gelenek olarak 23 Nisan törenlerinde koltuklarını geleceğin yöneticileri olacak olan çocuklara devrettiklerini hatırlatan Vali Düzgün, koltuğunu temsili olarak Kayra Uçan’a teslim etti.

Çocuk vali makama oturduktan sonra, ilk önce heyecanını yendi sonra isteklerini sıraladı. Kayra Uçan’ın ilk istediği kendi okuluyla ilgi oldu. Okul çıkışlarında trafik ve güvenlik tedbirlerini artırılmasını isteyen çocuk Vali Kayra Uçan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile telefonda konuşarak tedbirlerin artırılması için talimat verdi. Uçan ayrıca, okulu için kapalı spor salonu ve güvenlik görevlisi istedi.

23 Nisan Valisi Uçan’ın talimatının ardından TOKİ Levent Çetinkaya İlkokulu’na bir polis görevlendirilerek öğrenci giriş ve çıkışlarında görev yapmaya başladı. Vali Uçan, 23 Nisan’da tüm çocuklara eğlence parklarının ve ulaşımın ücretsiz olması ile ilgili talimatını da Büyükşehir Belediyesi yetkililerine iletti.

Vali amca sen nerelisin?

Geleneksel hale gelen Çocuk vali merasimine katılan aynı okulun öğrencisi Hüseyin Şafak, Vali Orhan Düzgün ile sohbetinde merakını giderecek soruyu sordu.  “Merak ediyorum” diyerek sözüne başlayan küçük öğrenci, “Siz nerelisiniz ben çok merak ediyorum?” diye sordu. Salondakilerin gülüşmesine neden olan soruya Vali Düzgün içtenlikle cevapladı. Vali Düzgün, ”Soğuk havalarda okulları sık tatil etmediğim için benim Erzurumlu olduğumu söyleyenler var. Ancak ben Burdurlu ’yum” diye yanıt verdi.

Haber: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme