Çınarların yaşı mı hesaplanamadı?

Daha önce manşetten verdiğimiz 'Kayseri'nin abartısal ağaçları' başlıklı haberimiz üzerine inceleme başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de abartılarak yazılan yaş plaketlerinin yerine yenilerini koydu. Ama bu kez de plaketlerin üzerinde yaşların yazılmadığı görüldü.

Sözkonusu ilk haberimizde “Kayseri’nin iki ‘anıtsal’ çınarına ‘abartısal’ yaş plaketleri konması tepki toplamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki iki çınarın ‘anıt ağaç’ olarak tescillenmesi takdir edilirken, yaşlarının ise abartılarak olması gerekenden çok fazla gösterilmesi eleştirilere yol açtı.” demiştik.


Bakanlığa bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü bu haberimiz üzerine Kayseri şehir merkezindeki iki anıt çınarın yaşlarının yeniden tespiti için Ankara’dan bir ekip görevlendirdi. Ekiptekiler, ağaçların gövdesinden aldıkları numuneleri incelenmesi için bir üniversiteye gönderdi. Bakanlık yetkilileri, bilim adamlarından gelen raporu Kayseri kamuoyu ile paylaşarak bir yanlışlık varsa düzeltileceğini söylemişlerdi. Ancak son gelişmeler ışığında yaş plaketlerinde yapılan düzenlemede çınar ağaçlarının yaşlarının olmadığı gözlemlendi. Çınarların yaşlarının neden yazılmadığı ise merak ediliyor.

(Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme