ÇİN MALI AYAKKABIDAN UZAK DURUN

Kayseri'de 25 yıldır ayakkabıcılık yapan Oğuzhan Dilsizoğlu, hem ayakkabı üretiyor hem de tamir ediyor. Baba mesleğini eşiyle birlikte yürüten Dilsizoğlu, Çin malı mutasyona uğramış ayakkabılara dikkat edilmesi yönünde vatandaşları uyarıyor.

Bir Alışveriş merkezinde hizmet veren ve baba mesleği olan ayakkabıcılığı eşiyle birlikte devam ettiren Oğuzhan Dilsizoğlu, sağlıklı ayakkabının tüyolarını verdi. Dilsizoğlu, son yaşanan ‘’zehirli ayakkabı’’ skandalı ile gözlerin çevrildiği ayakkabı sektöründe Çin malı ürünlerin piyasaya ve insan sağlığına verdiği zarara dikkat çekerek, Çin malı mutasyona uğramış derilerin kullanıldığı sağlıksız ayakkabılardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

 Mesleği üzerine bilgiler veren Dilsizoğlu, ‘’Eski model ayakkabılara tekrardan yenileme  yapıyoruz. İnsanların rengini beğenmedikleri ayakkabıların rengini değiştiriyoruz. Özel siparişler üzerine ayakkabı imal ediyoruz. Ayrıca bütün bunları herkesin bütçesine uygun şekilde yapıyoruz. Mesela daraltma işleminin 8-10 TL, kalıp açmanın 8 TL, mont boya ve bakımının 60 TL, mont daraltmanın 20 TL, ayakkabılarda normal boyanın 5 TL, renk değiştirmenin ise 15 TL gibi bir fiyata yapıyoruz’’ dedi.


Çin malı ucuz ve sağlıksız ürünler konusunda da vatandaşı uyaran Oğuzhan Dilsizoğlu,’’ Çin malı ayakkabı ortopedik bozukluklara neden olabilir. Suni ve kalitesiz deri ciltte de olumsuz etki yapar. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca Çin malı ayakkabı almamalı. Ayak sağlığı çok önemli, bu yüzden yerli ve kaliteli ayakkabı kullanılmalıdır ” şeklinde konuştu.

Dilsizoğlu sağlıksız ve kalitesiz ayakkabıların kolaylıkla anlaşılabileceğini söyleyerek: ‘’Deri ayakkabılarda gözenek olması gerekir. Gözenek bulunmayan ayakkabılar sağlıklı nitelikler taşımıyor. Uzak doğudan Türkiye’ye gelen ayakkabının %85 i Çin, Vietnam ve Endonezya’dan geliyor. Oysa İtalya’dan sonra en güçlü deri sanayisine sahibiz. Bu yüzden daha sağlıklı ayakkabı için yerli üretim tercih edilmeli’’ dedi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte dikkat edilmesi gereken bir diğer huşunda ayakkabıların tabanı olduğuna vurgu yapan Dilsizoğlu, vatandaşı kar ve buzda kaymayan tabana sahip ayakkabıları tercih etmeleri yönünde uyardı.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme