Çiftçiler borç ertelemesi istiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımsal üretimin başladığı Ekim ayından bu yana doğal afetlerin çiftçilerin yakasını bırakmadığını belirterek, 'Doğal afetlerle uğraşan üreticimiz, Rusya pazarı başta ihracatta görülen olumsuzluklar nedeniyle pazarlamada büyük sıkıntı yaşadı. Bu gerçekten hareketle çiftçilerin kredi borçlarının mutlaka ertelenmesi gerekiyor' dedi.

Özellikle 2010'dan itibaren sürekli afete maruz kalan, bu afetler nedeniyle borçları yıllık olarak üst üste ertelenen üreticilerimizin biriken bu borçlarını bir defada ödemelerinin mümkün olmayacağını aktaran Bayraktar, “ Üreticilerimizin toplam borçları da uzun vadeli olarak yeniden yapılandırılmalı, hükümetimiz tarafından üreticilerimize bu konuda bir müjde mutlaka verilmelidir. Yıllardır üretim sürecinde büyük mağduriyet yaşayan çiftçilerimizin bu yıl da tarlada kalmasını sağlayabilmek adına yeni finansman sağlanmalıdır" diye konuştu.
Bayraktar, üreticiler açısından son derece önem arz eden bu talepleri, başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere ilgili makamlara ilettiklerini bildirerek, "inşallah bu konuda kısa süre içinde çiftçimizi rahatlatacak güzel haberler alırız" dedi.
Kurumsal Haber
 

Bakmadan Geçme