CHP'den seçim yasağı ihlali

Cumhuriyet halk partisi Cumartesi günü Saat 18:00 de başlayan seçim yasaklarını ihlal etti. Vatandaşlar bu duruma, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız diyenler, diğer adayların haklarını yiyor' diyerek tepki gösterdi.

Siyasi partilere 31 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'de itibaren siyasi yasak uygulanmıştı. Yasak kapsamında herhangi bir şekilde propaganda yapmak, afiş, broşür dağıtmak, yasaklanmıştı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Cumhuriyet Meydan’ındaki yaşanan demokrasi şöleni sonrasında bütün siyasi partiler bayrak afiş ve flamaları seçim yasağı sebebiyle kaldırdı. Seçim yasağını görmezden gelen Cumhuriyet Halk Partisi ise Cumhuriyet Meydan’ında bulunan Kılıçdaroğlu afişlerini kaldırmadı. CHP Kayseri Milletvekilli Adayı İbrahim Bahçecioğlu afişleri de seçim yasağının başladığı zaman yerlerinden sökülmedi.
Vatandaşlar ihlale tepki gösterdi
Vatandaşlar yaşan bu seçim ihlaline tepki gösterirken “bir kural vardır. Herkes için geçerlidir bu kurallar. CHP neden kendini ayrı tutuyor. Ya bütün partiler kaldırmalı, ya da bütün partiler asmalı. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız diyenler, diğer adayların haklarını yiyor” şeklinde konuştu.
Haber-Foto: Veli Göğebakan, Taha Tayfun Bağcı (ÖZEL HABER)

Bakmadan Geçme