CHP Milletvekili Arık:16 'DA 0'I GÖRECEKLER

CHP, 2019 yerel seçimlerinin startını ilçe başkanları ile birlikte İl başkanlığı binasında gerçekleştirdiği toplantısında verdi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'in gazetemizde yayımlanan '16'da 16' iddialarını eleştiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık '16'da 0'ı görecekler' dedi. İl Başkanı Özer ise açıklamayı komik olarak değerlendirdi.

CHP,  2019 yerel seçimlerinin startını ilçe başkanları ile birlikte İl başkanlığı binasında gerçekleştirdiği toplantısında verdi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’in gazetemizde yayımlanan “16’da 16” iddialarını eleştiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık  “16’da 0’ı görecekler” dedi. İl Başkanı Özer ise açıklamayı komik olarak değerlendirdi.  
 
“Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanlığında yerel Seçim startı toplantısından sonra gazetemize demeç vererek AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’in açıklamalarını eleştirip “Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış.” dedi.
“Bizler Sosyal Belediyeciliğin ne olduğunu çok iyi bilen bir partiyiz.” diyen Arık şunları söyledi:
“Hizmet yapıyoruz diye, şehrin kalbine hançerledikleri üst geçitler ortada. Terminale gitmeyen tramvay ortada. Hava limanına gitmeyen tramvayları görüyorsunuz. Ve rant belediyeciliğini görüyorsunuz. Biz ne yapacağız? CHP’nin sosyal belediyeciliğini Kayseri’ye ve Türkiye’ye getireceğiz. Şunu net şekilde görüyoruz. İki siyasi parti var, birbirlerine sarılmışlar. Korkuyorlar kaybedecekler diye ve sıkı sıkıya sarılıyorlar. İttifak yasasını gecenin kör karanlığında meclisten geçirdiler neden, vatandaş duymasın. Birisinin derdi ‘yüzde 50’yi bulabiliriyim? Diğer partinin derdi ise yüzde 10’u bulabilir miyim?’ Burada ne yerlilik var ne de milliyetçilik… Sadece koltuk kavgası var. Oysa bizim ittifakımız Atatürk ile… Bizim ittifakımız halkımız ile... Biz Atatürk’ün partisiyiz, bu halka güveniyoruz. Cumhuriyeti koruyacağız ve koruma adına da buradayız. İşte burada oturduk, kafa kafaya verdik. Belediye başkanımızın profilini, yol haritamızı, hangi ilçede nasıl çalışalım, kimlerle yola çıkalım belediyelerin eksiklerini konuşuyor beyin fırtınası yapıyoruz. Ak Parti İl Başkanlığı 16’da sıfırı çıkartacak kimse şaşırmasın. Bunlara Kayseri’de bir tane belediye vermeyeceğiz.

“Seçim startını verdik”
İl Başkanı Ümit Solak Özer ise şunları söyledi:
“CHP İl Başkanlığı olarak tüm ilçe başkanlarımızla birlikte seçim startını verdik. ‘16’da 16 yapacağız’ açıklamasını son derece komik olarak değerlendiriyoruz. Biz başaracağız. Buna yürekten inanıyoruz. Bütün arkadaşlarımla, tüm ilçe başkanlarımla bu inançla yola çıktık. Halk tepkili ve bu tepkiler açıkça ortaya çıkmış durumda. Bizim gücümüz Kayseri halkından, tabandan geliyor. Taban hazır, halk hazır, biz hazırız. Seçim startını verdik, biz başaracağız.”

Haber-Foto: Ufuk Çamdal / Remzi Yıldırım
 

Bakmadan Geçme