• Haberler
  • Gündem
  • CHP İl Başkanı Keskin: Siyaset yapıyorsanız eleştiriye açık olmalısınız

CHP İl Başkanı Keskin: Siyaset yapıyorsanız eleştiriye açık olmalısınız

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, önceki gün Dadaloğlu Şenlikleri'nde yaşanan tartışma ile ilgili olarak 'Eleştiriye tahammülünüz yoksa siyaset yapmayacaksınız' dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği’nde CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık kürsüde eleştirel bir konuşma yapmış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise Arık’ın konuşmasına sert bir şekilde cevap vermişti. Bu sırada protokolde oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin arasında da tartışma yaşanmıştı.
CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, yaşananlara anlam veremediğini belirterek; “Vekilimiz kimseyi kast ederek bir şey söylemedi. Ama birileri üzerine alarak tepki gösterdi. Eleştiriye tahammülünüz yoksa siyaset yapmayın” dedi.
“Eleştiri yapılması çok doğaldır” diyen Keskin; “Eleştiriyi hep olumsuz görmemek lazım. Eleştirinin olumlu tarafı da olur. Gücü, iktidarı elinde bulunduran, belediyeyi elinde bulunduran kişiler karşı tarafta kendisi gibi düşünmeyen biri eleştiri yapıyorsa daha çok ciddiye almalıdır. ‘Acaba bizim gerçekten görmediğimiz bir şey mi var?’ diye düşünülmeli. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi’ndekilerin kendileri ile ilgili bir şey konuşulmasına tahammüllere yok. Çünkü doğrularına da ‘doğru’ demişler, yanlışlarına da ‘doğru’ demişler. Orada Bakanımıza da, Büyükşehir Belediye başkanını da eleştiri erbabında hakaret ve iftira atıyorsanız bu doğru değil. Hakaretle eleştiriyi karıştırmamak lazım. Çetin Arık beyin söylediği kötü bir şey değildi. ‘Siyasetçi dürüst olmalı, hırsız olmamalıdır’ dedi. Genel olarak konuştu, kimseyi kast etmedi. Bunlar genel olan şeyler. Buna tepki gösterilecek bir şey göremiyorum. Eleştiriye açık değilseniz, siyaset yapmayacaksınız” şeklinde konuştu.
Delege seçimleri başlıyor
Diğer yandan İl Başkanı Keskin, delege seçimlerinin 10 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılacağını sözlerine ekledi. 
Haber: Ramazan KARAKUŞ

Yorumlar 1
Cem 13 Eylül 2017 08:58

Şenlikte sizi dinlemek zorunda değiliz. Siyasetinizi farklı yerlerde yapabilirsiniz!

Bakmadan Geçme