CHP erken seçime hazır!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) son günlerde yaşanan terör olayları ve koalisyon çalışmaları ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Ayan, 'Cumhuriyet Halk Partisi olarak dostluğun ve kardeşliğin egemen olduğu, Türk, Kürt kardeşlerin ve Anadolu'da yaşayan halkların birbiriyle kavga etmediği bir ortamın oluşmasını sağlayacağız' dedi.

Parti binasında yapılan basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan,” 7 Haziran’dan beri uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen başımızdaki düşük hükümet, yetkisiz bazı kişiler bizi yönetmeye devam ediyor. Bunun da en büyük nedeninin sarayında yaşayan zat olduğunu bilmenizi istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi parlamentoya soktuğu 131 milletvekili ile bunun önüne geçmeye çalışıyor. Gündemimizde ne olduğunu bilmediğimiz çözüm süreci çerçevesinde terörün olmadığı bir ortamda seçime girmiş olmamıza rağmen her ne hikmetse Tayyip Erdoğan’ın başkan olabileceği rakama ulaşamadığı andan itibaren birileri düğmeye bastı. Anaların ağlamayacağı bir ülke iddiasında bulunan AKP’nin yetkisiz hükümeti ile artık evlatlarımızı gözyaşlarımızla toprağa vermeye başladık. İddia barıştı, iddia kavgasız Anadolu’da yaşayan halkın kavgasız kardeşliğiydi. Bugün geldiğimiz nokta tıpkı Osmanlı padişahlarının yaptığı gibi kardeşlerini boğazlayan, evlatlarını boğazlayan ama iktidarını ayakta tutan bir anlayışın çağımızda da bir başka modelini görüyorsunuz. İktidarda olmak için bu anarşiyle, bu ölümlerle parlamentodaki bir başka siyasi partinin düşeceği, bir başka siyasi partilerin oylarının artacağı, sayın Tayyip Erdoğan’ın da başkan olabileceği bir senaryo içerisindeyiz” diye konuştu.
Ayan ayrıca, “Halkımız bu noktada erken seçim olacak oyalamalarıyla çoğaltacakları milletvekili sayısıyla bir padişahlık, bir yeniden küçük Osmanlıcılık hayali içinde olanlara erken veya genel seçimde bu sefer hakettiği cevabı verecektir. Buna yürekten inanıyorum. Kayserimizde kardeşliğimiz devam edecek, Kayserimizi, halkımızı seven özgürlük sevdalısı birinci sınıf demokrasi hedeflisi kardeşlik duyarlılığı içinde olan herkesle yaşamaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisinin görüşme yaptığı 14 ilkesiyle iktidara hazır olduğu bir dönemdeyiz. Ön görüşmeler yapıldı. 14 ilkemizin çerçevesinde bunlar evrensel ilkeler ama o 14 ilkeye terörün olmadığı, dostluğun ve kardeşliğin egemen olduğu Türk ve Kürt kardeşlerin ve Anadolu’da yaşayan halkların birbiriyle kavga etmediği bir ortamın oluşması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunları sağlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın “ şeklinde konuştu.
Sözlerini sürdüren Ayan, “Türkiye’mizin adı konulmamış bir sıkıyönetime götürüldüğünü görüyoruz. AKP’nin valileri süratle özel güvenlik bölgeleri adı altında sıkıyönetim ilan ediyorlar. Hani 12 Eylül Anayasasından uzaklaşacaktık. Hani askeri rejimin halka vurduğu darbenin izlerini kaldıracaktık. Bütün bunlar günümüzde 12 yıllık AKP iktidarının ortaya koyduğu yanlış yönetimlerle bizi bu noktaya getirdi. Yapılacaksa, erken seçime Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri örgütü hazırdır. Hem ilçe başkanlarımızı yeniden seçme uğraşı içerisindeyiz hem de genel seçime hazırız. Halkımıza hizmet etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme