Çetin Arık FETÖ mağdurlarını dinledi

Melikşah Üniversitesi'nin kuruluşu sırasında gecekondu evlerini üniversiteye devreden hak sahipleri evlerinden çıkarılıyor. Arsalarını üniversiteye apartman dairesi karşılığı veren hak sahipleri Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na devlet tarafından el konulunca Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tahliye bildirimiyle çıkmaza düştü. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık FETÖ mağduru olan vatandaşların dertlerini dinledi.

Melikşah Üniversitesi Yerleşkesi yapılabilmesi için Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı üniversitenin şimdiki arazisi üzerindeki gecekondu ev sahipleriyle apartman dairesi karşılığında anlaştı. Hak sahiplerine Talas ilçesi Mevlana Mahallesi’nde yaptırdığı vakfa ait apartmanlarda daire verdi. FETÖ soruşturması kapsamında Kanun Hükmündeki Kararname ile Vakfın mal varlığına el konulması Tapularını ellerine alamayan hak sahiplerini mağdur etti.
Arık mağdurları dinledi
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatil olmasının ardından seçim bölgesinde başlattığı çalışmalarını Kurban Bayramı’nda da sürdürdü. Arık kapatılan Melikşah Üniversitesi’ne daire karşılığında gecekondularını devreden vatandaşların şikâyetlerini dinledi. Melikşah Üniversitesi’nin kurulumu sırasında gecekondularını Melikşah Üniversitesi’ne daire karşılığında veren vatandaşlar, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na el konulmasının ile yeni bir sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Talas Mevlana Mahallesi’ndeki evlerinin önünde şikâyetlerini anlatan vatandaşlar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün evlerini boşaltmaları konusunda yazı gönderdiğini, sorunlarını anlatmak için iktidar partisi mensuplarına ulaşamadıklarını belirterek, CHP Milletvekili Çetin Arık’tan seslerini duyurmalarını istedi. Arık, AKP ile cemaatin Melikşah Üniversitesi kurulurken gecekondu sahiplerini evlerini devretmeleri konusunda baskı altına aldığını hatırlatan Arık, “Hiçbir vicdan bunu kabul etmez. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Evleri yıkılan bu vatandaşlar bugün sokağa atılırsa nerede kalacaklar” diye konuştu.
İlçeleri gezdi
İlçe ve mahalleleri dolaşarak vatandaşlarla bir araya gelen Arık, Kurban Bayram tatilinin son günlerinde de Pınarbaşı ve Tomarza ilçelerini ziyaret ederek vatandaşların bayramını kutlayıp, sorunlarını dinledi. Gittiği tüm mahallelerde başta alt yapı ve çiftçinin ürününün zarar etmesi olmak üzere değişik şikâyetleri dinleyen Arık, sorunların takipçisi olacağını vurguladı. AKP iktidarının halktan kopuk politikalarının sorunları çığ gibi büyüttüğünü ifade eden Arık, “Bu sorunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Ancak bu sorunları çözmek için halkçı politikalar lazım. 14 yıldır Türkiye’yi halkçı değil rantçı bir iktidar yönetiyor” diye konuştu.
Kurumsal Haber
 
 

Bakmadan Geçme