Cemaatte dev avize korkusu

Camilere ibadet için giden cemaat, bir süre önce yaşanan dev avize kazasının ardından tedirgin olmaya başladı.

İki hafta önce Kayseri Zümrüt Mahallesi’ndeki Ahmet-Ayşe İnci Camisi'nde Cuma namazı kılındığı sırada yaşanan ve 11 kişinin yaralanmasına sebep olan avize kazasının ardından, camileri aydınlatan devasa avizelerin temizlik ve bakımları ile sağlamlık testlerinin yapılıp yapılmadığı gündeme geldi. 
Binlerce kişinin ibadet ettiği camilerde tavandan sarkan metrelerce uzunluğundaki çelik halatlara bağlı şekilde asılı duran dev avizeler,  yaşanan kazanın ardından cemaati tedirgin etmeye başladı. 
Avizeler kontrol ediliyor
Diyanet Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, Kayseri’deki camilerde belirli aralıklarla avizelerin bakımının yapıldığını belirterek, korkulacak bir durum olmadığını söyledi.
Kaşıkçıoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan kazanın avizeyi takan firmanın bağlantı kollarında yaptığı hatadan kaynaklandığını, dolayısıyla zincirin kopmadığını, yerinden çıktığını dile getirdi.
Estetiğin bozulmaması lazım
Başkan Kaşıkçıoğlu avizelerin camilerin büyüklüğüne göre yapıldığını belirterek, “Cami içerisindeki estetiğin korunması için avizeler mahya şeklinde yapılıyor. Çok fazla bir enerji harcamıyor. Zaten perşembeden perşembeye yakılıyor. Aydınlatma olarak 5 kanal var. Bunlardan sadece birisi yakılıyor. Senede bir kere bakımı yapılıyor. Bunu da ya cami görevlileri yapıyor, ya da dernek varsa onlar yaptırıyor. Avizeyi tutan zincirlerin 3-5 yılda bir değişmesi lazım. Çünkü sıcaktan zarar görüyorlar. Kentimizde ise genel anlamda korkulacak bir durum yok.” diye konuştu.
Haber: Ramazan KARAKUŞ
 

Bakmadan Geçme