Çelik, milletin meclisine konuk oldu

Kayseri küçük Millet Meclisinin 2016 yılı Mart ayı toplantısının konuğu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Avukat Selda Çil oldu.

 5 Mart 2016 Tarihinde Cumartesi günü Kocasinan Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıya birçok sivil toplum kuruluşuna ait temsilciler, gözlemciler, üniversite öğrencileri ile ulusal ve yerel bazda yayın yapan basın kuruluşları katıldı.

 Kayseri küçük Millet Meclisinin olağan buluşmaları her ayın ilk haftasında, ilk cumartesi günü Kocasinan Belediyesi Meclis salonunda saat 13,00 da düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Kayseri'de faaliyette bulunan bütün dernek, vakıf, sendika, girişim, platform, parti ve belediyelerin herhangi bir üyeliği aranmaksızın doğrudan doğal delegesi sayıldığı Kayseri küçük Millet Meclisi'nde bu ay hem yerel gündem, hem de ulusal gündem tartışıldı.  İlk defa yerel gündem konusu olarak "Kayseri ve Şehircilik" konusunu tartışmaya açan Kayseri küçük Millet Meclisinin yerel gündem konuğu ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik oldu.

 Kayseri'de park, bahçe kanalizasyon, alt yapı ve üst yapı adına yapılanların zaten görevleri olduğunu söyleyen Çelik, Kayseri belediyeleri olarak insan odaklı belediyecilik yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Kayseri'yi ve Kayseri'de yaşayan insanları tanıdıklarını belirten Çelik; gençlere, yaşlılara, bayanlara, engellilere, ailelere, her yaş grubuna ve her topluluklara hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Yaşadığımız toplumda bir suç işleniyorsa, bu suçun işlenmesinde kendi eksikliklerinin de olduğunu söyleyen Çelik; sanal alemde fazla zaman geçiren gençlik için gençlik merkezleri, yaşlılar için bakım merkezleri, mola noktaları, rehabilitasyon merkezleri ve daha bir çok alanda insan odaklı, insana hizmet eden belediyecilik yaptıklarını söyledi.

 Kayseri küçük Millet Meclisi ulusal gündemle ilgili olarak "Kadın Cinayetleri; Şiddet, Ceza İndirimleri ve Çözüm Önerileri" konusu tartıştı. Kayseri Barosu avukatlarından Selda ÇİL'in sunumu ile başlayan tartışma salondaki katılımcıların tek tek kurumları adına söz alarak kanaatlerini bildirmesi ile devam etti. Şiddet ve cinayetin kısa tanımları ile başlayan sunuma, insanların fiziksel, ruhsal, cinsel ve aile içi şiddet ile tacizde bulunulduğunu söyledi. Günümüzde sadece kadınların değil, erkek ve çocukların da tacize uğradığını söyleyen ÇİL; toplumda bu tür sorunların önüne geçmek için eğitimin aile içinden başlaması gerektiğini söyledi.

2015 Yılında kadına, erkeğe, çocuğa, yaşlıya ve engelliye ait istatistik bilgileri veren ÇİL; 2015 yılında 284 kadının erkek tarafından öldürüldüğünü söyledi.

 Kayseri küçük Millet Meclisi Mart ayı buluşmasında diğer katılımcıların da kanaatlerini ifade ettikleri toplantıda her ay yapıldığı gibi aile fotoğrafı çekilmesi ile toplantıya son verildi.

Bakmadan Geçme