CAMİ ÖNÜNE YAKIŞMAYAN PROPAGANDA

Kayseri'nin en büyük camilerinden olan, Organize Sanayi Bölgesi Merkez Camii önünde, Cuma vaktinde, seyyar bilboard araçlarıyla siyasi parti adaylarının propaganda yapmaları, cami cemaatı arasında huzursuzluk ve şaşkınlık yarattı.

Kayseri’nin en büyük camilerinden olan, Organize Sanayi Bölgesi Merkez Camii önünde, Cuma vaktinde, seyyar bilboard araçlarıyla siyasi parti adaylarının propaganda yapmaları, cami cemaatı arasında huzursuzluk ve şaşkınlık yarattı.

Politik aday yarışının cami önlerine kadar yaygınlaştığı bir duruma cami görevlileri ve kolluk kuvvetlerinin müdahale etmemesi de dikkat çekti.

Bu olay karşısında şaşkına dönen bazı camii cemaatı, ‘Bu kadar da olmaz. Bu camilerin sahibi yokmu? İsteyenin istediği propagandayı yapabildiği bir mekan mı? Bunu yapanların hiç Allah’tan korkusu yok mu?’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Ayrıca aynı camii önünde bir çok milletvekili aday adayının tanıtım ve propaganda malzemelerinin dağıtılması da tep ki çekti.

Kamuya açık yerlerde el ilanı dağıtımının ve dağıtılacağı yerlerin izne tabi olmasına rağmen, cami önlerinde bile bu tarz çirkin propagandanın yapılması Cuma günleri camiyi dolduran kalabalık tarafından tepkiyle karşılandı. Elbette camiler ve cumalar siyasi propaganda mekanına dönüştürülmemeli. 

Bakmadan Geçme