Cami-i Kebir yeşillenemiyor!

Büyükşehir Belediyesi'nin Cami-i Kebir Mahallesi'nde Kapalı çarşının yanı başında yer alan bölgeyi yeşil alana dönüştürmek için başlattığı çalışmalar kaplumbağa hızıyla ilerliyor. Bu durum esnaf arasında 'Park başka bahara mı kaldı?' sorularını akla getiriyor.

Camikebir Mahallesi’nde Taşhan işhanının hemen yanı başında yer alan bölgeyi atıl durumdan kurtararak gelişigüzel park edilen araçlara engel olmak ve vatandaşın hizmetine sunmak için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi çevre esnafından geçer not almıştı. Ancak 1 aya yaklaşan çalışmalar neticesinde çok az yol kat edilmesi bu kez eleştirilere neden oldu. Alt yapı çalışması tamamlanan alanda yaklaşık 1 haftadır devam eden çim serme işlemi ise bir türlü bitirilemedi.
Hal böyle olunca havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı şu günlerde “Park başka bahara kaldı” yorumlarını da beraberinde getirdi.
Haber: Ufuk ÇAMDAL
 
 
 

Yorumlar 2
Fatih Kitapçı 11 Ekim 2017 12:48

Ufuk bey, Yalçın bey, Kapalı Çarşı'nın Camikebir bölgesinin bence belediyelerimiz nezdinde Kayseripark ve ForumKayseri alışveriş merkezleri kadar bile önemi yok. Bu alışveriş merkezlerinin etrafına bir otopark lazım olsa park bahçe lazım olsa yapılma süresi nedir nasıldır? Camikebir Kapalı Çarşı için aynı şeyler lazım olduğunda nedir nasıldır görüyoruz. Şimdi Kapalı Çarşı'nın etrafında ve Çarşı'ya bitişik Kale surlarının arkasında onlarca barakadan işyerleri var onlar yıkılıp çarşı için otopark alanı yapılabilir yapılmıyor, Camikebir' karşısındaki okul yıkılalı 5 yıl oldu buraya katlı otopark yapılacak denilmişti hala yapılmadı. Kapalı Çarşı'nın iç ve dış sokaklarında esnafın dış cepheleri haddinden fazla ürün koymasından, Bürüngüz cami yanındaki dürümcülerin yollara masa sandalye koymalarından dolayı vatandaşlar yollarda rahat yürüyemiyor. Şimdi istesek barakalar yıkılıp yerlerine otopark alanları yapılırmı kısa sürede bence hayır, Kapalı Çarşı'nın yolları girişleri çıkışları yürümeye elverişli hale getirilirmi bence hayır. (Daha özellikle Kapalı çarşı için tahsis edilmiş işi sadece Kapalı Çarşı'nın düzenini sağlamak olan bir zabıta ekibi bile yok) Sadede gelince Kapalı

Yalcin 09 Ekim 2017 10:51

Katiliyoruz otoparklarin yetersizligi sokak giris cikislarinin konntrol edilmezligi camii onunde yol olmasina ragmen arac parklari meydanimiza 50 metre mesafede carsiyi atil duruma getirmistir

Bakmadan Geçme