Çağdaş Deli Dumrullar şehre indi

Şehir merkezi ve muhtelif bölgelerdeki otopark ücretleri araç sahiplerinin cebini yakmaya devam ediyor. Özellikle kent merkezinde sık işi olup da aracını birkaç ücretli alana park etmek zorunda kalan tüketici ay sonu geldiğinde ciddi miktarlardaki otopark giderleri, tepkilere neden oluyor. Mazlumder Kayseri Şube Başkanı ve köşe yazarımız Ahmet Taş 'Çağdaş Deli Dumrullar Şehre İndi' başlıklı köşe yazısıyla otopark sorununu gündeme taşıdı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2015 yılında Kayseri’de 321 bin olan araç sayısı bir önceki yıla göre 17 bin 911 adet arttı. Hal böyle olunca kent merkezine gelen sayısında da her geçen gün artış kaydediliyor. Özellikle Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde resmi ve ya özel işleri olan ve aracıyla gelmek zorunda olan tüketici park sorunu yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. tarafından kentin muhtelif yerlerinde otopark ücretlendirmesi başlamasıyla araçların park yeri bulma sorunu azaldı. Ancak bu kez de otoparklardan alınan ücretlerdeki anlaşılmazlık araç sahiplerini çileden çıkarıyor. Sivas Caddesi ve çevresindeki fiyatlarla, kentin en çok araç girişi olan Bankalar Caddesi, Millet Caddesi gibi otopark ücretlerindeki farklılıklar araç sahipleri ile görevlileri karşı karşıya getiriyor.

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı ve Kayseri Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Taş, otopark ücretlerinden dolayı sıkıntı yaşayan bir arkadaşının şikâyetinden yola çıkarak “ Çağdaş Deli Dumrullar Şehre İndi” başlık yazıyı kaleme aldı. Taş, yazısında araç sahiplerinin mağduriyetini açık bir dille anlattı.  

İşte Ahmet Taş'ın o yazısı:

http://www.kayserigundem.com/cagdas-deli-dumrullar-sehre-indi-makale,2729.html

Bakmadan Geçme