• Haberler
  • Gündem
  • Büyükşehir Belediyesi'nden Eliaçık'a sansür iddiası

Büyükşehir Belediyesi'nden Eliaçık'a sansür iddiası

Kayserili ilahiyatçı-Yazar R. İhsan Eliaçık, Kayseri Kitap Fuarı'nda konuşma yapmasına izin verilmediğini ve imza gününün duyurulmadığını iddia etti.

 Bu konuda yazarları arasında olduğu adilmedya.com sitesinde çıkan eleştirel haber şöyle;
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu hafta Kayseri’de başlayan Kitap Fuarı’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İlahiyatçı–Yazar R. İhsan Eliaçık’a sansür uyguladı. Listeyi genişleten Belediye bu yıl KHK ile ihraç edilen ve Tekin Yayınları’ndan “I5 Temmuz Anayasası” adlı kitabı çıkan Prof. İbrahim Ö. Koboğlu’nu da sansür listesine dahil etti.

Sansür uygulanarak Kitap Fuarı’da konuşma yapmasına izin verilmeyen ve imza günü duyurulmayan, kendisi de aynı zamanda Kayserili olan İlahiyatçı–Yazar R. İhsan Eliaçık sansüre rağmen Kayseri’ye gideceğini ve Cumartesi Tekin Yayınları, Pazar günü de Doğu Kitabevi stantlarında kitaplarını imzalayacağını söyledi. Eliaçık şunları söyledi:

“Kendi memleketime girmemi Boğazköprü’den itibaren yasaklasınlar bari. Bu yapılan iktidar cenahında metal yorgunluğu değil çürüme, kokuşma olduğunun kanıtıdır. Ben Kayseri’ye onca yıl emeği geçmiş hatta tüm 28 Şubat’ın hesabını şehir adına yıllarca mahkemelerde tek başına vermiş kişiyim, başlarına taş yağar…”
(Adilmedya.com)
 

Yorumlar 1
selim 25 Ekim 2017 14:29

Hoca! Tarih seni yazacak... kitaplarını yazacak... nasıl bir vicdanlı adam olduğunu yazacak.. üzülme... Allah'ın yolunda bir adam olduğunu dünya biliyor!..

Bakmadan Geçme