Büyükkılıç: 'Paniğe kapılmayalım'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün basın toplantısında Koronavirüs yoğunluğu bulunan iller arasında Kayseri'nin de adını anmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bakanlık yetkilileriyle görüşme yaptığını ve paniğe kapılmamak gerektiğini söyledi.

Büyükkılıç’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdim. Sayın Bakanımız, tedbiri elden bırakmama anlamında Kayseri ve diğer 3 ili örnek vermiştir.
Şehrimizde herhangi ciddi bir artış asla söz konusu değildir. Sayın Bakanımız sadece #filyasyon açısından örnekleme yapmıştır. Bakanlığımız da sağlık birimlerimizin gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılamıştır. Biz birlikte güçlüyüz ve tedbiri asla elden bırakmadan evde kalmaya devam ederek, paniğe kapılmadan kendimizi ve sevdiklerimizi korumalıyız. #EvdeKalKayseri” ifadeleri yer aldı. Büyükkılıç’ın bu açıklamasıyla birlikte vatandaşlarda oluşabilecek panik ve tedirginliğin azalmasına yol açtı.

 

Yorumlar 1
Mahmut 15 Nisan 2020 13:20

her olayda bi̇r savunma mekanizmasi devreye gi̇ri̇yor,kayseri̇ pensi̇vanya deyi̇ncede savunma geldi̇,olabi̇li̇r tetbi̇rler gözden geçi̇ri̇li̇r,gereki̇rse daha tetbi̇r alinir,si̇z böyle i̇yi̇ ni̇yetli̇ açiklama yapinca,bi̇zler bi̇rşeyler gi̇zleni̇ryor kanatina variyoruz.i

Bakmadan Geçme