Bünyan Belediyesi Gilaburu Çayı imal etti
Bünyan Belediyesi doğal Gilaburu suyundan sonra 'Gilaburu Çayı'nın da tanıtımını yaptı. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde sallama olarak ilk kez imal edilen 'Gilaburu Çayı'nı kamuoyuna anlatan Başkan Şinasi Gülcüoğlu, Gilaburu konusunda Akkışla Belediyesiyle ortak hareket edebileceklerini söyledi.
Bünyan Belediyesi ve Akkışla Belediyesi arasında tanıtım yarışına konu olan Gilaburu meyvesinin doğal sıkma suyundan sonra Türkiye’de ilk kez sallama çay olarak imal edildi. Doğal kullanıldığında birçok hastalığa iyi geldiği klinik testler ve araştırmalarla ispatlanan Gilaburu Çayı’nı Dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu,"Bilindiği üzere gilaburu meyvesi Kayseri özgü bir meyvedir. Bugüne kadar yapılan faaliyet türü sadece festivalini yapıp avuç dolusu para dökmekten ibaretti. Ama gilaburuyu ulusal kamuoyuyla tanıştırma faaliyeti bugüne kadar olmamıştı. Bu konuda başta gilaburunun sıkılarak yüzde 100 doğal şekliyle piyasaya tanıtım amaçlı arzını belediye olarak temin ettik. Bununla da yetinmedik. Yaklaşık bir ay kadar önce belediye olarak imalatını tamamladığımız gilaburu çayının ilerleyen dönemlerde profesyonel kurumlarca pazarlama ve dağıtımlarını sağlayacağız” diye konuştu.
Akkışla Belediyesiyle gilaburu meyvesiyle alakalı ortak hareket edebileceklerini de sözlerine ekleyen Gülcüoğlu, “Bu değer bizim hepimizin değeridir. Bunun geliştirilmesi ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı adına gereken her şeyi yaparız. Böyle bir tesisleşme olursa ve projelendirilirse elbette Bünyan Belediyesi olarak bunun içerisinde seve seve yer alırız. Yararlı da olacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki yıllarda gilaburu çayının daha profesyonel ellerde satışı olacak. Talep sahiplerine hem tadına bakmaları, hem denemeleri hem de kamuoyu oluşturmak adına piyasada olacaktır. Çayın patentiyle alakalı müracaatımız var. Gerekli çalışmalar başlatıldı. Daha fabrikasyon olması bakımından da bir takım çalışmaları başlattık. Gilaburudan sıkılarak yapılan içecek ise tamamen doğaldır. Yüzde 85 oranında gilaburu meyvesi yüzde 15 oranında da su karışımından ibarettir. Herhangi bir kimyasal veya farklı bir madde kullanmadık, kullanmayı da düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.