• Haberler
  • Gündem
  • Bünyan Belediyesi çalışanların geçmiş döneme ait alacaklarını ödemeye devam ediyor

Bünyan Belediyesi çalışanların geçmiş döneme ait alacaklarını ödemeye devam ediyor

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan Belediyesi Halıcılık ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Tic. A.Ş. eski ve hali hazırda çalışmaya devam eden ve 2009-2013 yılları arasında kıdem tazminatı, izin ve ikramiye gibi alacakları bulunan 38 personelin hesaplarına 3'er bin lira yatırıldığını söyledi.

Geçmiş dönemin borç yükünü omzundan atmaya devam eden Bünyan Belediyesi, bünyesinde bulunan Bünyan Belediyesi Halıcılık ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Tic. A.Ş.’de daha önce çalışmış ve halen çalışmaya devam eden personelin geçmiş dönemden gelen alacaklarını ödemeye devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi personelin sıkıntı yaşamaması için kolları sıvayan Bünyan Belediyesi, 2009 yılı ile 2013 yılları arasında alacağı bulunan 38 personelin her birine 3 bin TL ödeme yaptı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ağır bir borç yükü devraldıklarını ancak geride bırakılan kısa sürede gayretli bir çalışmayla bir yandan geç kalınmış hizmetleri ilçeye kazandırdıklarını diğer yandan ise geçmişin borç yükünden kurtulduklarını ifade etti.
Başkan Şinasi Gülcüoğlu, “Göreve geldiğimiz gün ne yazık ki çalışanlarının ücretlerini dahi ödeyemeyen bir belediye devraldık. O günlerde ilk işimiz şirketimiz personelinin maaşlarını ve geçmişe yönelik alacaklarını ödemek oldu. İlçemizin her bir metrekaresinde emeği olan çalışanlarımızın ve ailelerinin mağduriyetlerini ortadan kaldırdık ve kaldırmaya devam ediyoruz. Bu gün itibariyle Bünyan Belediyesi Halıcılık ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Tic. A.Ş. de çalışmış ve halen çalışmakta olan 2009 ile 2013 yılları arasına ait alacağı bulunan personelimizin hesaplarına 3 bin TL yatırılmıştır” şeklinde konuştu.
Geçmişe dönük borçların ödenmesine devam edileceğinin altını çizen Başkan Şinasi Gülcüoğlu, yatırılan ücretlerin güle güle harcanmasını dileyerek çalışanlara sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme