BU KURSLA SINAVLARDA 45 DAKİKA ZAMAN TASARRUFU YAPILABİLİRSİNİZ
Memory Mental Aritmetik ve Hafıza teknikleri Danışmanlık Merkezi Sahibi Cafer Daştan hızlı okuma ile YGS, ALES, KPSS gibi sınavlarda 45 dakika zaman tasarrufu yapılabileceğini söyledi.
İki yılı aşkın bir süredir Kayseri’de hizmet veren Memory Mental Aritmetik ve Hafıza teknikleri Danışmanlık Merkezi sahibi Cafer Daştan ülkemizdeki okuma oranına bağlı olarak okuma hızımızın da yavaş olduğunu belirterek hızlı okuma teknikleriyle birçok sınavda zaman tasarrufu yapılabileceğini belirtti. Ayrıca Daştan, hızlı okunan her türlü materyalin yavaş okumaya oranla daha net ve kolay anlaşılabileceğini ve daha kalıcı olduğunu ifade etti.
Kuruluşlarından bu güne kadar 6 yüzü aşkın kişinin hızlı okuma programına katıldığını söyleyen Daştan ‘’2 Aşamadan oluşan eğitimleri alan bir kişinin okuma hızında ortalama 4 ila 5 kat bir artış olur, bu da sadece 15 saatlik kısa bir programla elde edilen bir sonuçtur’’ dedi.
‘’Ne kadar hızlı okursanız o kadar iyi anlarsınız’’
Hızlı okumak okumayı sevmek okumaktan zevk almaktır diyen Daştan,’ Yavaş okuyan bir kimse okumaktan zevk almaz, sıkılır ve buna bağlı olarak beyin okunan materyali bir kenara bırakarak ortamdaki dış unsurlara odaklanır. Yavaş okuma dikkat dağınıklığına neden olur buda anlamayı güçleştirir. Oysa hızlı okuma alışkanlığını edinmiş olanların dikkatleri tamamen okudukları metnin üzerindedir dış unsurlar onların dikkatini dağıtmaz buda daha fazla anlamaya olanak sağlar’ diye konuştu.
Her meslek dalından ve her kesimden katılanlar var
Hızlı okuma eğitimini sadece öğrencilerin almadığını söyleyen Daştan, başta Öğretmenler olmak üzere, Avukatlar, İş Adamları, satış temsilcileri gibi birçok meslek gurubundan kursiyerleri olduğunu belirti. Bu eğitimi okuma yazma bilen herkesin alabileceğinin altını çizen Daştan, sınavlara hazırlanan, kitap okumayı seven ve iş yükünü azaltmak isteyen herkesin bu kurslardan faydalanması gerektiğini söyledi.
Okurken bunlara dikkat edin
Daştan, eğitim sistemi ve alışkanlıklarımıza bağlı olarak üniversite mezunlarımızın bile dakikada ancak 3 yüz kelime okuyabileceklerini bunun da çok düşük bir rakam olduğunu vurguladı. Hızlı okuyabilmek ve okuduğumuz şeylerin daha kalıcı olmasını sağlamak için bir takım tavsiyelerde bulunan Daştan,’ Öncelikle okuma işini göz ve beyin ikilisi ile yapın. Asla dudak kıpırdatmayın çünkü bu sizi yavaşlatacaktır. İçten sesli okuma alışkanlığınızı terk edin bu dudak kıpırdatmaktan daha tehlikelidir. Kelime telaffuzlarına ve kelimelere takılmamaya dikkat edin, geri dönüş yapmaktan kaçının’ dedi.
Haber-Fotoğraf: Şerif Arslan