Bu kitap kimlere hizmet ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 12 yıl boyunca Abdullah Gül'ün basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in anılarını kaleme aldığı kitaba sert eleştiriler yöneltti. Bakan Yıldız "Bu kitabın kimlere hizmet ettiği ortada" dedi.

Aydın Doğan medyasından yetişme danışman Ahmet Sever'in kaleme aldığı "Abdullah Gül ile 12 Yıl Yaşadım, Gördüm, Yazdım" kitabı yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Aydın Doğan’a ait olan ‘Doğan Kitap’tan çıkan bu kitaba Bakan Taner Yıldız’dan tepki geldi.

Gerçekler danışmanlar aracılığıyla aktarılmamalı!

Bakan Yıldız: “Öncelikle 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında bir ayrılık oluştuğu intibaını vermektedir. Bazı cümleler ben buna katılmıyorum tarihi gerçeklerin bir danışman veya kitap vasıtasıyla aktarılıyor olması şu anda böyle bir üslubun çok daha gerisinde kalmıştır, şu anda usül esasın önüne geçmiştir” dedi.

Bu yayınla davaya bakışlarını değiştirmeyecektir

Böyle bir ortamda bu konuların bu şekilde tartışılıyor olmasının her iki Cumhurbaşkanının da gerek davasına gerekse ülkemize olan bakış açısını değiştirmeyeceğini kaydeden Yıldız: “İki samimi insanın arasını bu tür cümleler giremez en fazla her iki kurucu üyenin de yani Cumhurbaşkanlığı sıfatlarından daha önce partimizin iki kurucu üyesinin de birbirine olan samimiyeti bizler tarafından bilinmektedir” ifadelerini kullandı.

“Ahmet Sever Eski Türkiye gazetecisidir”

Diğer yandan Gazeteci Cem Küçük’ün 17 Temmuz 2014’te Yeni Şafak Gazetesi’nde Ahmet Sever ile ilgili yazdıkları dikkat çekiyor. Küçük’ün, Sever hakkında yazdıkları ve dikkat çeken kısımları ise şöyle: Ahmet Sever Yeni Türkiye ve Abdullah Gül aleyhine faaliyetler yürütmeye devam etti. Evet yanlış okumadınız. Şu an Abdullah Gül aleyhine faaliyet yürütenlerin en başında Başdanışmanı Ahmet Sever gelmektedir

“Sever’in paralel ile sıkı ilişkileri var”

Ahmet Sever kendini zeki bir medya manipülatörü zanneden vasat bir Eski Türkiye gazetecisidir. Erdoğan'ı ince ince doğrayan operasyonel yazılar yazmasını sağlayan kişi Ahmet Sever'dir.

Ahmet Sever'in medyadaki en yakın ortakları da paralel örgüt mensuplarıdır. Nitekim son Çankaya resepsiyonuna bu devlete açıkça ihanet etmiş ne kadar Haşhaşi varsa çağıran bizzat Ahmet Sever'dir. Devlet hafızasının kolay kolay unutamayacağı bir ihanete imza atmıştır.

Ahmet Sever'in seçilmiş Cumhurbaşkanımız Erdoğan aleyhine yaptıkları cilt cilt kitap olur.

Bakmadan Geçme