BU HESAPTA BİR YANLIŞLIK YOK MU?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 250 kilometre asfalt döküyor ve bu yolların tamamını 32 milyon liraya bitiriyor. Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ise bu yolun 70'de 1'i kadar yani, 3.6 km'lik bir yolu köprü ayaklarının güçlendirilmesi de dahil 68 milyona yaptırıyor.

İKİSİ DE DEVLET KURUMU AMA!
Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, Boğazköprü girişindeki 3.6 kilometrelik yolu ve köprü ayaklarının güçlendirilmesi işini 90 milyona ihale edip 68 milyon liraya yaptırırken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi 4 tane büyük katlı kavşak (alt geçitli) ve Şehir Hastanesinin önündeki üç kollu yonca yaprağı köprü de dahil tamamını toplam 71 milyon liraya yaptı.

İŞTE 71 MİLYONA YAPILANLAR
Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’nün ihaleyle 68 milyon liraya yaptırdığı 3.6 km’lik yola karşılık Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı belli başlı işler ve maliyeti şöyle; Melikgazi Belediyesi’nin önündeki ikişer şeritli katlı kavşak, Tuna Çevre Yol kavşağı (alt geçit uzunluğu 780 metre), Karayolları Kavşağı alt ve üst geçitleri (440 metre köprü uzunluğu) ve Şehir Hastanesi önündeki üç kollu yonca yaprağı (350 metre uzunluğunda) alt ve üst geçitleri, Hulusi Akar Bulvarı ilerisi Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Katlı Kavşağı (380 metre köprülü kavşak, ikişer şerit çift yönlü taşıt yolu ve 12 metre raylı sistem yolu) toplam maliyeti 71 milyon lira oldu.

 

Bakmadan Geçme