BU DA YOUTUBER TERZİ

İşini severek, paylaşarak yapıyor Kaybolmaya yüz tutan meslekler kategorisinde gösterilen ve fabrikasyon sürecinin yaygınlaşması ile revaçtan düşen 'terzilik' yeni nesil uygulama ile hayat buldu. Kayserili terzi Emre Güllü, YouTube üzerinden "Terzi Tadilat" adını verdiği kanalı ile devam ettirdiği terzilik işini çok sevdiğini belirtti. YouTuber Terzi Güllü, birçok şehir ve ülkeden takipçi ve müşterileri olduğunu söyledi.

Maddi sıkıntılar yaşadığını ve bina görevlisi olarak çalıştığını vurgulayan Güllü, “Çevremize uyum sağlayana kadar babam ve amcamların yardımı ile bulduğum kapıcılık işinde çalıştım. 5 yıl sonrasında ise, kendime ait bir iş olması için çaba harcamaya başladım. Ek iş olarak deneyimlerimden hareketle terzilik yapmaya başladım.” dedi.
“YouTuber terzilik” fikrinin ilk zamanlarda aklında olmadığını, müşterilerinin artması sonucunda arayış içerisine girdiğini söyleyen Güllü, “Belediyenin açtığı bir kursa katıldım. Tef çalmaya başladım. Bizlere internet üzerinden eğitim videoları izletiyorlardı. Bizler bu yolla öğreniyorsak, ben de bir şeyleri aynı yolla öğretebileceğimi düşündüm. Kısacası, içinde bulunduğunuz şartlar sizi yeniliğe zorluyor. YouTuber terzilik böyle ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.


“Yurtdışından takipçilerim var”
YouTube üzerinden devam ettirdiği terzilik işini çok sevdiğini, birçok şehir ve ülkeden takipçi, müşterileri olduğunu belirten Güllü, “Ülke içi ve dışından birçok olumlu mesaj aldım. Hatta YouTube aracılığıyla tanıştığım bir arkadaşla birlikte vakit geçirdik. Akşam oturmaları yaptık. Bu benim için gerçekten bir kazanç... Azerbaycan’dan, Makedonya’dan birçok kişi kanalı takip ederek takıldığı yerlerde nasıl yapacaklarını soruyorlar. Ben de elimden geldiği kadar kanal üzerinden olmadığı takdirde ‘WhatsApp üzerinden elbisenin fotoğrafını bana gönderin, ben tarif edeyim’ diye numara bırakıyorum” açıklamasında bulundu.

“Bildiklerimi de paylaştım”
Terziliğin püf noktalarını sosyal medya aracılığı ile paylaşmasından dolayı meslektaşlarından tepki aldığını söyleyen Güllü, “İşin etkin kısımlarını anlattığım için zaman zaman olumsuz tepkiler de aldım. Ancak malumunuzdur ki, internet artık çok taraflı bir alan. Müşterilerimle bildiklerimi paylaşarak daha kalıcı ilişkiler kurmaya çalışıyorum. Bunda da başarılı olduğumu düşünüyorum” sözlerinin ardından, YouTube’den terziliği sürdüreceğini ve işini çok sevdiğini ifade ederek açıklamasını tamamladı.
(Foto -Haber: Ramazan Karakuş / Remzi Yıldırım)

Yorumlar 2
Kayseri Gündem 13 Nisan 2018 14:51

haklı uyarınız için çok teşekkür ederiz ahmet bey. youtube sayfası gazetede yer almasına rağmen webe konulması unutulmuştu. uyarınız üzerine ekledik. sağolun.

Ahmet Demir 13 Nisan 2018 08:43

süper habercilik youtube sayfasını haber yap sayfanın adını haberde paylaşma. mükemmel habercilik tebrik ediyorum

Bakmadan Geçme