Boydakları iki kez uyardım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Boydak ailesi üyelerini 17-25 Aralık'tan sonra iki kez uyardığını anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ile İnternethaber yazarı Süleyman Özışık'a 15 Temmuz darbe girişimini ve 17-25 Aralık sürecini değerlendirdi. Özhaseki verdiği röportajda şimdiye kadar hiç anlatmadığı konulara değindi.
17-25 Aralık sürecinden sonra çevresinde Gülen hareketine üye 25-30 iş adamını uyardığını açıklayan Özhaseki, Kayserili olması nedeniyle çok yakından tanıdığı Boydak ailesiyle arasında geçenleri de ilk kez anlattı. 

İşte Özhaseki’nin o açıklamaları:
“Şimdi Boydak üzerinden de ziyade, 17-25'ten sonra herkeste bir şaşkınlık oluştu. Yani cemaatin sadece hizmet hareketi olduğu, güzel işler yaptığını görerek Türkiye'nin ekseriyeti bunlara yardımcı oluyordu. 17-25'te herkes bir şaşırdı, ne oluyor dedi. Birkaç ay gelişmeleri izledik, biz de yakından takip ettik, anlamaya çalıştık. Olay berraklaşmaya çalıştıktan sonra, herkesteki flu alan bitti bendeki de çok netleşti. O yapıdan kimi tanıyorsam herkesi tek tek uyarmaya başladım.
Sonra televizyonda oturup bu yapıyla ilgili düşündüklerimi televizyonda, gazetede anlatmaya başladım. Bu iş adamları grubu içerisinde belki de 25-30 kişiyi uyarmışımdır. İleri gelenler düzeyinde tanıştığımız merhaba dediğimiz insanlardan birçoğuna bu yapının artık hizmet hareketi olmaktan çıktığını, başka bir boyuta doğru evrildiğini devletle, milletle uğraşan bir örgüt haline döndüğünü uğratmaya çalıştım. 
"Hacı Boydak'ı 2 kere çağırdım"
Bir hizmet hareketi neden MİT'in TIR'ını çevirir, neden Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nı dinler, niye başbakanı dinler, neden bakanları, yöneticilerin gece uyurken resimlerini çeker? Niye bunları yapar diye defalarca sordum bunlara ve birebir de çağırıp belediyede, makama çağırdım. Hacı Boydak'ı 2 kere çağırdım.”

Yorumlar 2
turgay 29 Ağustos 2016 00:28

soruları çalmak sınavda hile yapmak zimmete arazi geçirmek ne zamandan beri hizmet oluyor bu dediğiniz köyde yaşayan üç kuruş yardım niyetinde olan çiftçi için doğru ama belediye başkanı için tek lafımız yemezler ve herkes aynı fikirde yüzünüze söyleyemeseler de!

Ahmet Hamdi 27 Ağustos 2016 17:02

Belediye başkanının görevi iş adamını çağırıp uyarmak mı? Sayın Cumhurbaşkanımız 4 yıldır bu yapıdan bahsediyor, 17-25 Aralıkla kendini aklamaya çalışabilirsin ama er geç gerçekler ortaya çıkacaktır.

Bakmadan Geçme