Boydaklara şok baskın

Kayseri'de 'paralel yapı' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında dün sabah düzenlenen operasyonda, FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) yapılanmasında mali finans sağladıkları gerekçesiyle Boydak grubunun 4 üst düzey yöneticisi polis ekiplerince gözaltına alındı. Polis ekipleri Boydak Holding merkezinde arama yaptı. Boydak Holding Ceosu Memduh Boydak, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Şirketin yönetim kurulu üyelerinden Erol Boydak ve Murat Bozdağ adliyeye sevk edildi.

 Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın da bulunduğu işadamları ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İşadamlarına sabah operasyonu

 Sabah saatlerinde Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Boydak Holding'in yönetim binasında arama yaptı. Operasyon kapsamında Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurul üyesi Memduh Boydak, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Şirketin yönetim kurulu üyelerinden Erol Boydak ve Murat Bozdağ gözaltına alındı. Holding girişinde nöbet tutan polislere ‘içeriye kimseyi almayın’ talimatı verildi.

 Bünyesinde birçok mobilya markasını barındıran Boydak Holding merkezindeki aramada ekipler bilgisayar hard disklerinin imajını ve muhasebe kayıtlarını inceleyip kopyalarını aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından savcı karşısına çıkarıldı.

 Geçtiğimiz Eylül ayında, Kayseri'de eğitim kurumlarına yapılan operasyonda gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurul üyesi Memduh Boydak, ilk defa FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınarak sorgulanıyor.

"Umarım daha fazla rencide edilmezler”

 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’de bu sabah düzenlenen operasyonda Boydak Holding’in üst düzey dört yöneticinin gözaltına alınışı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” dedi. 
11. Cumhurbaşkanı Gül, Maslak’taki Orman Bölge Müdürlüğü içinde yer alan Fatih Ormanı Camisi’nden cuma namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gül, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ’ın gözaltına alınması ile ilgili soruya, “Boydak Ailesi, çalışkanlığı, dürüstlüğü, hayırseverliği ile bilinen bir ailemizdir. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” diye cevap verdi.

TÜSİAD açıklama yaptı

 Kayseri'de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Memduh Boydak ile ilgili TÜSİAD da yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Memduh Boydak’ın bu sabah gözaltına alındığı haberi karşısında Yönetim Kurulumuz derin bir üzüntü ve kaygı duymaktadır. Memduh Boydak iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubudur, Memduh Boydak’ı, hakkındaki soruşturmadan aklanarak, bir an önce aramızda görmeyi umut ediyoruz. Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Hukuk devletinde iş dünyası dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal her hangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımız için her zaman dile getirdiğimiz gibi iş dünyası için de adil yargılanma hakkı, itibarın ve kişilik haklarının zedelenmemesi gereği ve ceza soruşturması süreçlerinin süratle sonlandırılması ihtiyacı esastır. Sorumlu bir iş dünyası temsil örgütü olarak yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız. TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Memduh Boydak’a, Boydak ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileriz" denildi.

Bakmadan Geçme