Boydaklar, paralel tehlikeyi anlamadı

Katıldığı televizyon programında BOYDAK Grubu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce, Boydakların Paralel Yapı'nın iç yüzünü gördükleri ve anladıkları kanaatinde olmadığını söyledi.

Paralel’e desteği durdurun

Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programında Boydaklara dair önemli açıklamalarda bulundu. Gülerce, Boydakların Paralel Yapı’nın iç yüzünü gördükleri ve anladıkları kanaatinde olmadığını söyledi. Gülerce, Boydak Grubunu kastederek: “Sayın Cumhurbaşkanını, hükümet üyelerini, devletin içerisindeki yargı mensuplarını, insanları neden rahatsız ediyorlar” dedi. Paralel Yapı’nın, ülkeye, dine ve millete zarar verdiğine dair çok kuvvetli iddiaların bulunduğunu belirten Gülerce: “Elimizde çok ciddi bilgiler var. Biz bunları yargılıyoruz. En azından fren yapın. Bunlara destek vermeyi durdurun. Biz de devlet olarak, hükümet olarak Türkiye’nin aleyhine çalışıyor değiliz. Fethullah Gülen’i tanıdığınız kadar Recep Tayyip Erdoğan’ı da tanıyorsunuz. Bizleri de tanıyorsunuz. Davutoğlu’nu da tanıyorsunuz. En azından vicdan ve insaf adına bu gibi insanların (Boydakları kastediyor)ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanları burada bir tehlike gördüklerini söylüyorlarsa… Ki bunlar daha önce bu insanları el üstünde tutmuştu. Türkçe Olimpiyatlarına destek vermiş. Bir düşmanlıkları olmamış. Ama sonra bak bir şey olmuş: 7 Şubat 2012’de…” ifadelerini kullandı.

Bu meşruiyete kafa tutmaktır

Yine Boydak Grubu’na seslenen Gülerce: “Destek vermeniz demek, hükümete ya biz size inanmıyoruz. Devlete diyorsun ki ben sana inanmıyorum. Bu insanlar yanlış yapmaz. Ya diyoruz soru çalmış olabilirler. Toplu kopya çekme olayı var. TÜBİTAK’ı ele geçirmişler diye çok ciddi iddialar var. Şuanda iddianameler yazılı onların bir kısmı yargılama aşamasında… En azından duralım bakalım. Hayır! Bu meşruiyete kafa tutmaktır. En azından BOYDAK Grubu gibi işadamlarının bir yargılama süresini görelim demesi lazım. Ondan sonra hep birlikte… Ama ben içerisinde olduğum için bu iddiaların ciddiyetine inanıyorum. Şahit olduğum olaylardan dolayı biliyorum” şeklinde konuştu.

Kayseri’den görmelerine imkan yok

Boydakların konumu itibariyle Kayseri’den kendisinin yakından gördüklerini görmelerine imkan olmadığını vurgulayan Gülerce, açıklamalarına şöyle devam etti: “En azından demeleri lazım. Bizleri de tanıyorlar. En azından beni çok iyi tanıyanlar… BOYDAK’lar beni çok iyi tanımıyor olabilir. Ama çok iyi tanıyan insanların şunu demeleri gerekmez mi: Ya Hüseyin Bey böyle konuşuyorsa… Yıllarca içerisinde kaldı. Hürmeti gösterdi. En büyük hizmeti gösterdi. Hep hizmet için konferanslar verdi. Televizyonlara çıktı. Yazılar yazdı. Ya bu insan böyle bir şey yapıyorsa acaba bizim bilmediğimiz şeyleri biliyor da öyle net bir duruşu ondan mı sergiliyor demeleri gerekmez mi?”

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme