BOSNA'YA DESTEK SERGİSİ

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Hunat Hatun Medresesi'nde Bosna 'ya destek için resim sergisi düzenledi.

 Dünyada Müslüman kıyımı var

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Naşit Eslik, derneklerinin 2010 yılında kurulduğundan ve Kayseri’de dört yüz hane Boşnak olduğundan bahsetti. Eslik, resim sergisini açma amaçlarının 20 yıl önce Balkanlarda yaşanan vahşetin unutulmaması olduğunu ifade ederek; “Bosna’da savaş esnasında 30 bini geçkin şehit verildiği halde hiçbir ülke kınamadı dahi. Fakat Fransa’da olan olayda dünya ayağa kalktı ve yas ilan etti. Dünyada bir Müslüman kıyımı yaşanmaktadır. Birlik ve beraberlik içerisinde Müslümanlar bir dayanışma içerisine girmek mecburiyetindedir. Allah yar ve yardımcımız olsun ”dedi. Zulmün şimdilerde Türkmenlere uygulanmasından duyduğu rahatsızlığı da ifade eden Eslik “ Türkmen kardeşlerimize yardım etmek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Sergiye büyük ilgi

Serginin sadece Pazar gününe mahsus olmak üzere bir günlüğüne açılmasına rağmen Kayseri halkı tarafından büyük ilgi gördüğünden dolayı memnuniyetini dile getiren Eslik, “geniş çaplı bir duyuru yapmamıza rağmen sergimize ilgi büyük. İnşallah daha büyük bir alan bulduğumuz taktirde ileride tekrar sergi açmayı düşünüyoruz. “diyerek Kayseri halkına ve yöneticilere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme