BİZİM ELLER NE GÜZEL ELLER

Kayseri'de işitme engellilere yönelik faaliyetlerde bulunan İslam'ı Anlatan Eller Derneği, 'Bizim Eller Kur'an Okuyor' projesi kapsamında Kur'an'ı Kerim'i tecvitle okuma kursunu 20 işitme engelli daha başarıyla tamamladı. Dernek yöneticileri kursların açılmasında emeği olan Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bozyer'e teşekkür etti.

Kursiyerler Kocasinan Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen belgelerini sevinçle aldılar. Kursiyerlere belgeleri, işitme engellilerin oynadığı Gül Şifresi Filmi’nin Kayseri gösterimi sonrasında filmin işitme engelli yönetmen ve  başrol oyuncusu Adem Akbulut,  Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Fidan ve İslam’ı Anlatan Eller Derneği Başkanı Neciyullah Kocabıyık  tarafından takdim edildi.



Proje kapsamında 2017 yılında şimdiye kadar 60 işitme engelli kursiyere Kuran’ı Kerim okuma belgesi verildi. Ramazan ayı içinde ise 20 kursiyere daha belgelerinin verileceğinin bilgisi dernek yetkililerince paylaşıldı. Dernek yöneticileri kursların açılmasında emeği olan Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bozyer’e teşekkür etti.

Dernek bünyesinde işaret dili kurslarının devam ettiğini belirten yetkililer, işaret dili öğrenmek isteyen vatandaşların, Kur’an’ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmek isteyen işitme engellilerin kendileri ile irtibata geçmelerini söylediler.
Kurum Haberi

Bakmadan Geçme