Bitmeyen çevre düzenlemesi

Atatürk (Hastane) Caddesi'nde hastalarına hizmet veren Uzdent Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmet binası etrafında yapılması gereken çevre düzenlemesinin bir aydır bitirilmediği iddia ediliyor. Belediyenin hizmetlerinde vatandaşlara çifte standart uyguladığını ileri süren vatandaşlar, sorunları çözecek bir yetkiliye ulaşmakta zorluk çektiklerini söyledi.

 Gevher Nesibe Mahallesi Gök Sokak sınırları içinde bulunan çevre düzenleme çalışmalarının bir aydan fazla sürmesi çalışanlarının işlerinin aksamasına neden oluyor. Kocasinan Belediyesi sınırlarında bulunan çalışmaların ilerlememesi bölgede bulunan Uzdent Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yönetimini çözüm bulmaya itti. Ulaştıkları belediye çalışanlarının çözüm üretemediğini belirten yetkililer, “Bizden izin almadan belediye çalışanları hizmet binamız sınırları içerisindeki kurulu düzenimizi bozarak çevre düzenlemesi yapacağını söyledi. Ancak, bir aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen çalışmalar ilerlemiyor. Bunun yanı sıra hastanemizin dibine daha önce de gömme çöp konteynırı koydular. Hastane için hijyenin önemli olduğunu söylememize rağmen kaldırmadılar. Çöp bidonlarının dışında biriken atıklar koku ve bakteri üretimi yapıyor. Hastane yakınında böyle bir şey istemiyoruz” dediler

“Çifte standart var”

Hastane hizmet binasının sınırlarındaki çevre düzenini meclis kararı göstermeksizin bozarak inşaat halinde bırakan belediyenin çalışmalarında çifte standart uyguladığını kaydeden Uzdent yetkilileri, “Hastanemize ve bitişik binamızdaki esnaflara sormadan kullandığımız düzeni bozarak çevre düzenlemesi yapan belediye meclis kararı göstermiyor. Hatta aynı hizada çevre düzenlemesi yapılması gereken sahibi Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen bir iş yerinin dükkan önü hiçbir şekilde bozulmadan duruyor. Belediye yetkilileri orasının parti ileri gelenlerinden birine ait olmasından dolayı mı dokunmuyorlar?  Yoksa plan mı öyle? Burada çifte standart var” açıklamasını yaptı.

“Kabahati özründen beter”

Sorunun çözülmesi için belediye yetkililerine ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren yetkililer, “Belediye başkanı dahil yetkililere ulaşmaya sorunumuzun çözümünü aramaya çalıştık. Başkana ulaşamadık. Dolaylı yoldan Yatırım ve Hakedişler Şefi olarak kendini tanıtan kişiye derdimizi anlattık. Nasıl bir çözüm getireceklerini sorduk. Adının Barış olduğunu söyleyen yetkilinin verdiği cevaplar kabahatlerinin mazeretlerinden daha beter olduğunu gösterdi. Barış bey belediyesinin de çevre düzenin bizim binamızın etrafı gibi olduğunu bu durumun normal olduğunu söyledi. Hatta aradığımız kişiler bizlerle tartışma yoluna bile giriyorlar. Hakkımızı ararken fırça yediğimiz dahi oluyor. Çözüm üretmesi gereken kişiler bizlere mazeret ve mağduriyetlerini bildiriyor” diye konuştu.

Haber ve Foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme