Bisiklete ilgi arttı

Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılında vatandaşların hizmetine sunduğu Kayseri Bisiklet'e (KAYBİS) ilgi her geçen gün artıyor. KAYBİS istasyonlarında bisiklet bulmak bugünlerde zorlaştı.

Büyükşehir Belediyesi, Paris’teki kiralık bisiklet uygulaması örneğini KAYBİS’le kentimize taşıyarak Türkiye’de bir ilke imza atmıştı. Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin çok önemsediği proje meyvelerini vermeye başladı.
Şehrin belirli yerlerinde bulunan ve ilk yıllarda fazla ilgi görmeyen bisikletler vatandaşların talebine yetişemiyor.  Havaların ısınması ile beraber bisiklet duraklarına ilgi artmış durumda. Sıcaklardan ve kalabalık otobüs yolculuğundan sıkılan vatandaşların çözüm olarak gördüğü KAYBİS’i bir çok istasyonda talepten dolayı bulmak güçleşirken, yetkililerce sayının artırılması bekleniyor. Talepten dolayı bisiklet istasyonlarının çoğu boşalmış durumda.

İlk yarım saati ücretsiz olan KAYBİS bisikletleri bu süre zarfını izleyen 30-60 dakika arasında ise 50 kuruş olarak ücretlendiriliyor.
KAYBİS, yatay işaretleme ile belirlenmiş 90 km bisiklet yolu, 30 adet bisiklet istasyonu, 600  adet özel tasarlanmış bisikletle ve genişlemeye müsait yapısı, nitelikli, üst seviyede bilgi ve beceriye sahip 6 personeliyle,  hizmet sunuyor.

Sistem nasıl çalışır?
-Kartınızı okutun, okuttuktan sonra ekranda belirtilen numaralı bisiklete gidin.
-Yeşil ışık yanınca: Bisikletinizi park yerinden çıkarın ve sürmeye başlayın.
-Seyahatinizin sonunda bisikletinizi tekrar park edin ve ışığın kırmızıya döndüğünden emin olun.
-Park etmek için gittiğiniz istasyon doluysa sistemden bakarak en yakındaki başka bir istasyona park edin.
(Haber: Tunahan KAYA)

Bakmadan Geçme