• Haberler
  • Gündem
  • BİRLEŞEN YÜREKLER DERNEĞİYLE ERCİYES'İN SANAT ÇİÇEKLERİ YENİDEN AÇTI

BİRLEŞEN YÜREKLER DERNEĞİYLE ERCİYES'İN SANAT ÇİÇEKLERİ YENİDEN AÇTI

Birleşen Yürekler Derneği Genel Başkanı Yasemin MEYDAN Kültür Sanat Geceleriyle Kayseri'ye Damgasını Vurdu

 

Birleşen Yürekler Derneği Genel Başkanı Yasemin MEYDAN Kültür Sanat Geceleriyle Kayseri’ye Damgasını Vurdu

Genç Sahne Derneğinin Gül Yürekleri Kayseri’de Gönülleri Fethetti

Birleşen Yürekler Derneğinin rüzgârı Kayseri Erciyes’te esti. Erciyes’te Açan Sanat Çiçekleri Karma Resim ve Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi ile kültür sanatta biz de varız dedi.

Birleşen Yürekler rüzgâr gibi coştu ve coşturdu. Genç Sahne Derneğiyle birlikte arka arkaya 2 program gerçekleştiren Birleşen Yürekler Derneği ile sanatçıları ve dernekleri sanatseverler ile buluşturmak için olağanüstü gayret gösterdi.

Erciyes Sanat Derneğinin; Genç Sahne Derneğine ve Birleşen Yürekler Derneğine verdiği destek, olağanüstü güzel ve takdire şayandı. Kültür Turizm İl Müdürlüğün un ev sahipliğinde ve desteğiyle, sanatın her alanında şölen vardı, güzellikler vardı. İmza etkinlikleriyle ayrıca okuma sevdalıları keyifli dakikalar yaşadı.

 3. etkinliğimiz Erciyes Üniversitesinde Genç Sahne Derneğiyle işbirliğiyle programımız devam ederek taçlanacak ve yaşatacağımız güzelliklerle öğrencilerimizin yeni dönemine merhaba diyeceğiz.

14 Şubat 2015 Cumartesi günü Yeşilhisar’da yapılan “Kültür Sanat Gecesinden” sonra 22 Şubat 2015 Pazar günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Birleşen Yürekler Derneği ve Genç Sahne Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri, Erciyes Sanat Derneğinin desteklediği “Kayseri 2. Kültür Sanat Gecesi” İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti. Programa yoğun ilgi vardı.

Program Pazar günü saat 13.00 da Karma Resim-Geleneksel Türk El Sanatları Sergi açılışıyla başladı. Saat 14.00-17.00 arasında yapılan imza günüyle devam edildi. İmza gününde Araştırmacı Şair Yazar Sayın Yasemin MEYDAN, Genç Şair Kaan SEYFİ kardeşimle beraber kitaplarımızı imzaladık.

İmza günümüze katılan Anadolu Gençlik Derneği, Yazar Güner DİNÇASLAN, gönül dostlarımız Fatma ŞARKIŞLA, Torun ÇAPACIOĞLU, Ayfer ATEŞ, Leyla ÜNLÜ, Hikmet ONAÇ, Abdullah BARANDAK, Abdulkadir KÖKER, Esra KIRANATLIOĞLU ve şu an isimlerini hatırlayamadığım, imza günümüzde bizi yalnız bırakmayan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.

“Erciyes Açan Sahne Çiçekleri” Karma Resim ve Geleneksel Türk El Sanatları sergisinin açılışını İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Sayın Erkan ERDOĞAN yaptı. Sanatçıların gönül eserlerine  halkımız büyük ilgi gösterdi.

Sergiye ahşap yakma eserleriyle Eğitimci Şair Yazar Ressam Hasan GÜRPINAR, yağlı boya resimleriyle Eğitimci Şair Ressam Ergün BİLGİ, ebru çalışmaları ile Eğitimci Hüseyin GARAN, tezhip çalışmalarıyla Gamze ERCAN, sprey boya çalışmalarıyla Gürsel YALÇIN, yağlı boya eserleriyle İsmail ALTAY, resim çalışmaları ile Hülya KEÇELİ, Çini eserleriyle Zübeyde GERÇEL, tel kırma ile Şenay KÖMÜR,  kaligrafi çalışmalarıyla Osman DURMUŞ ve ney imalatıyla Seyfi GÜNAY katıldılar. El emeği göz nuru eserleriyle programa katılan değerli sanatçılarımızın emeklerine ve yüreklerine sağlık. 

Akşam yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Birleşen Yürekler Derneği Başkanı Sayın Yasemin MEYDAN, Genç Sahne Derneği Başkanı Sayın Mustafa Ragıp ADIGÜZEL, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın İsmet TAYMUŞ birer selamlama konuşması yaptılar. Sivas Vakıflar eski Bölge Müdürü Sayın Ali VERAL üstad Necip Fazıl’ın “Sakarya” şiirini çok güzel bir şekilde yorumladı ve seyircilerden büyük alkış aldı.

Akşam saat 19.00 da Şiir Dinletisi, Müzik Şöleni, Modern Halk Oyunları, Türk Halk Müziği ve Tiyatro gösterimi büyük bir başarıyla sergilendi. Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın İsmet TAYMUŞ, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Sayın Erkan ERDOĞAN, Sivas Vakıflar eski Bölge Müdürü Sayın Ali VERAL, Kayseri Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Mustafa ALAN, Türkiye Yazarlar Birliği eski Başkanı Eğitimci Yazar Sayın Vedat SAĞLAM, Doğu Türkistan Derneği Kadın Kolları Kayseri Başkanı Sayın Rabia İLTÜRK ve arkadaşları, Birleşen Yürekler Derneği Yeşilhisar Temsilcisi Sayın Derya Yılmaz KOYUNLU, Birleşen Yürekler Derneği Kayseri Temsilcisi Sayın Demet KOCABEY, Eğitimci Şair Yazar Ali ÖZKANLI, Eğitimci Şair Ressam Sayın Ergün BİLGİ, genç şairlerden Oğuzhan SARIKAYA, Bayram ARSLAN, Leyla ŞAHİN katılarak şiirlerini yorumladılar. 

Genç Sahne Derneği Başkanı Sayın Mustafa Ragıp ADIGÜZEL kardeşimizin büyük uğraşlar, çalışmalar sonucu hazırladığı programın müzik, tiyatro ve halk oyunlarını sunan genç kardeşlerimizin başarıları görülmeye değerdi. Başkanımızı ve ekibini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Program da Genç Sahne Dans Kulübü Antrenörü Osman MENEKŞE ve Ekibi Halk ve Modern Danslarıyla Genç Sahne Tiyatro Kulübü Ahmet Furkan KÜÇÜKDEVECİ,  Kız İsteme adlı komedi oyunu ile ve yine Genç Sahne Müzik Kulübü Antrenörü Yasin AKSEL Anadolu Rock Müzikleriyle katılım sağladı. Program aralarında şairler şiirlerini yorumlandılar.  Programda Rock Müziği Konseri, Modern Halk Oyunları, Türk Halk Müziği Konseri ve Tiyatro büyük beğeni topladı. Program sonunda katılımcılara katılım teşekkür belgesi ve madalyalar takdim edildi. Toplu fotoğrafların çekilmesiyle program sona erdi.

3 Mart 2015 Salı günü saat 13.00 de Erciyes Üniversitesinde sergi açılışı, saat 14.00 de imza günü, saat 19.00 da müzik şöleni, şiir dinletisi, halk oyunları, tiyatro gösterimi olacak.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde yapılacak imza gününe Şair Yazar Yasemin MEYDAN, Yazar Güner DİNÇASLAN, Eğitimci Şair Yazar Ali ÖZKANLI, Şair Yazar Erkan ÖZTÜRK, Şair Kaan SEYFİ katılarak kitaplarımızı imzalayacaklar.

  3 Mart 2015 Salı günü Saat 19.00 da Erciyes Üniversitesinde yapılacak programlara tüm sanatsever haklımız davetlidir. Programlar ücretsiz olup halkımıza açıktır.

14 Şubat’ta Yeşilhisar, 22 Şubat’ta Kayseri İl Kültür Müdürlüğünde yapılan bu güzel programlara emek veren dernek yetkililerine, programa katılan misafirlere, sanatçılara ve salonu dolduran sanatsever halkımıza teşekkür etmek bir borçtur.

 Kültür sanat ve edebiyat dolu programlarda buluşma dualarımla…

Bakmadan Geçme