• Haberler
  • Gündem
  • Bir Ömer Halis şehit olur, Bin Ömer Halis doğar! ÖZEL

Bir Ömer Halis şehit olur, Bin Ömer Halis doğar! ÖZEL

Kayseri'nin Sahabiye Mahallesinde yaşayan Dilek ve Abdullah Yüksel çifti, 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'in anısını yaşatmak için yeni doğan çocuklarına 'Ömer Halis' ismini verdi. Binalarının çatısına dev Türk bayrağı asan genç çift evlerinin balkon duvarına ise 'Bir Ömer Halis şehit olur, Bin Ömer Halis doğar' yazılı pankart astı. Türk milleti ne o geceyi ne de Ömer Halisdemir ismini unutmadı, unutmayacak.

Türk milleti ne o geceyi ne de Ömer Halisdemir ismini unutmadı, unutmayacak.  Tüm Türkiye onu; yani Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş  Ömer Halisdemir’i 15 Temmuz darbe gecesinde yaptığı hamle ile adeta kahramanlık destanı yazarak Türk milletinin kaderini değiştirdiği gece tanıdı. Vatanı uğruna darbecilere karşı çıkarak hiç düşünmeden canını veren Niğdeli yiğit asker tüm dünyaya ders vermişti.
Darbe girişiminde, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak, darbenin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in anısını yaşatmak için 15 Temmuz’dan bu yana 251 aile yeni doğan çocuklarına "Ömer Halis", ismini verdi. İşte bu ailelerden birisi de Sahabiye Mahallesi’nde yaşayan Dilek ve Abdullah Yüksel çifti.
Kayseri Gündem gazetesi olarak genç çifti bularak hem tebriklerimizi ilettik hem de duygularını aldık.
Minnet borcumuz var
Esnaf olan 31 yaşındaki baba Abdullah Yüksel, ikinci kez evlat sahibi oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Doğumdan önce maalesef o kötü olay gerçekleşti. Keşke böyle bir şey yaşamasaydık. Ama sonuçta hainler de ortaya çıkmış oldu. Bu yönüyle bakacak olursak bir yanıyla hayırlı oldu. Bu süreçten sonra ikinci çocuğum dünyaya geldi. Erkek olunca babama da danışarak oğluma kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’e bir nebze olsun minnet borcumuzu ödeme adına ismini koydum. İnşallah onun gibi ülkesine ve milletine bağlı birisi olur.” diye konuştu.
Özellikle gençler arasında bu bilincin yayılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Abdullah Yüksel şunları söyledi:
“Bayrağımıza, ülkemize sahip çıkmamız lazım. Bu ülke, bu bayrak bize kolay teslim edilmedi. Allah başta Ömer Halisdemir olmak üzere vatanı uğruna şehit olan herkesten razı olsun. Bizlere düşen görev şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak…”
Belediyeye dilekçe yazdı
Abdullah Yüksel çocuğu dünyaya gelmeden önce de Büyükşehir Belediyesi’ne bir dilekçe yazarak çocuğuna Ömer Halis ismini koyacağını dile getirdi. Abdullah Yüksel dilekçesinde şu anlamlı sözlere yer verdi:
“Ne mutlu ki ‘Türküm’ diyebiliyorum. Eşim hamile. O kalleş darbe gecesini birebir yaşadım. Yaşamdan ders çıkaran birisiyim. O geceyi ve yaşananları unutmayacağım. Doğacak çocuğuma o kahraman komutan ‘Ömer Halis’in ismini koyacağım.”
Dev bayrak astılar
Çocuğuna kahraman şehidimizin ismini veren Yüksel ailesi, bununla da yetinmeyerek oturdukları binanın çatısına dev Türk bayrağı koydu. Ayrıca baba Abdullah Yüksel, son katta bulunan evlerinin balkon duvarına da 7 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde üzerinde  “Bir Ömer Halis şehit olur, Bin Ömer Halis doğar” yazılı dev bir yazı astırdı.
Genç çiftin bu hassasiyeti başta mahalleli olmak üzere yoldan geçerek yazıyı görenleri hem duygulandırdı hem de alkış aldı.
Darbeci Semih Terzi'yi vurmuştu
Tuğgeneral Semih Terzi, 15 Temmuz gecesi beraberindeki askerlerle ele geçirmek üzere Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gelmişti. Komutayı aldığını belirten Tuğgeneral Terzi ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Halisdemir arasında karargahta tartışma çıkması üzerine Terzi'yi silahıyla vuran Halisdemir, darbeci askerlerce açılan ateşle şehit edilmişti. Semih Terzi'yi vurarak öldüren Halisdemir,  darbe girişiminin engellenmesinde kilit rol oynamıştı.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
 

Bakmadan Geçme