Bir bürokrat daha istifa etti

Sağlık Hizmet Standartları Daire Başkanı Avşar Arslan AK Parti Kayseri Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Avşar Arslan, yaptığı istifa açıklamasında şunları söyledi:
"kıymetli dostlarım;
Ülkeme ve milletime daha büyük hizmetlerde bulunabilmek inancıyla, her zaman ilkeli, adil ve hizmet odaklı çalıştığım Sağlık Bakanlığındaki Daire Başkanlığı görevimden 25. Dönem Kayseri Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmiş bulunmaktayım. Desteklerinizi ve dualarınızı bekliyor, Saygı ve hürmetlerimi sunuyorum."  
Avşar Arslan Kim?
1970 yılında Kayseri ili Sarız ilçesinde doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1993 yılında İçişleri Bakanlığında memuriyete başladı. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan görevde yükselme sınavı ile uzman oldu. 2005 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Adana M.T. A. Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğüne Uzman olarak atandı. İçişleri Bakanlığınca, 2005 yılında Ankara Sivil Savunma Kolejinde düzenlenen Sivil Savunma Temel eğitimi ve İlkyardım eğitimi aldı.

    2005 yılında Sağlık Bakanlığı Savunma Sekreterliğine uzman olarak atandı ve 2007 yılına kadar Personel Seferberlik Şube Müdürlüğüne vekâlet etti. 2007 yılında Savunma Sekreterliğini vekâleten yürüten, ASLAN 2008 yılında Harp Akademileri Komutanlığı 64. Dönem Milli Güvenlik Akademisi eğitimini tamamlamasını müteakiben, Sağlık Bakanlığı Savunma Sekreterliği görevine asaleten atandı. TBMM Plan Bütçe Komisyonda, Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerine katıldı. 2009 yılından itibaren Personel Genel Müdürlüğü ve 2012 yılından itibaren de Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda Savunma Sekreteri olarak görev yaptı.
 
    Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğince 2006-2011 yılları arasında düzenlenen, GÜVEN 2006 ve 2008 yılları Milli Kriz Yönetim Tatbikatlılarına, 2009 yılında AFET Kriz Yönetim Tatbikatına, CMX- NATO 2009 ve 2011 yılları Kriz Yönetim Tatbikatlarına, Savunma Sekreteri Oryantasyonu ve Genel Kurmay Başkanlığı, Gülhane Askeri Tıp Akademisince düzenlenen Tıbbi KBRN, Endüstriyel Kazalar İçin Acil Durum Planı kapsamında olaylara müdahale ve Başbakanlık, Afet ve Acil Durum eğitimlerine katıldı.
 
    Sağlık Bakanlığınca 2005-2011 yılları arasında düzenlenen, Sağlık Yöneticiliği, Temel Yönetim Becerileri, Performans ve Proje Yönetimi, Personel ve Ofis Yönetimi, Bilgi Güvenliği, Performans Programı ve Performans Esaslı Bütçeleme, NİSSERT Uluslararası Sertifikasyon ve Denetim Hizmetleri Bilgi Güvenliği EN ISO 27001 eğitimlerine katıldı.
 
    2013 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünde Yüksek Lisansı eğitimini tamamlayan Aslan’ın Sağlık Kurumlarında Yönetici ve Motivasyon, Örgütsel Stres Kaynakları ve Günümüzde Küresel ve Bölgesel Değişim Süreçlerinin Ulus Devletler Üzerinde Yarattığı Etkiler ve Bu Etkilerin Türkiye’ye Yansımaları konulu Akademik çalışmaları ve yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.
 
    2014 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Standartları Daire Başkanı olarak görevini sürdüren Avşar ASLAN evli ve 3 çocuk babası olup, Sosyal yaşantısında ise Birlik Vakfı, Cihannüma Derneği ve Kayseri Aydınlar Platformunda çalışmaları bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme