Bir Babanın Mahkeme Kararına İsyanı
Kayseri'de eşiyle boşanma davası devam eden 38 yaşındaki Mahmut Aseldöktü, çocuğunun kendisine verilmemesine, '23 Nisan'ı benim çocuğumun da yaşamasını istiyorum' diyerek isyan etti.2010 yılında eşi Bahar Aseldöktü'yle evlenen...
Kayseri’de eşiyle boşanma davası devam eden 38 yaşındaki Mahmut Aseldöktü, çocuğunun kendisine verilmemesine, “23 Nisan’ı benim çocuğumun da yaşamasını istiyorum” diyerek isyan etti.
2010 yılında eşi Bahar Aseldöktü’yle evlenen Mahmut Aseldöktü çiftinin Yasemin adında bir kız çocukları oldu. Bir takım sorunlardan dolayı Azerbaycan’dan gelerek Türkiye’ye yerleşen çift burada yaşamaya başladı. Yaklaşık 20 ay önce de Kayseri’ye yerleşen çiftin arasında çıkan sorunlar boşanmaya kadar geldi.
Kayseri adliyesinde süren boşanma davasında mahkeme heyeti çocuğun anne Bahar Aseldöktü’ye verilmesine karar verdi. Ancak karara itiraz eden baba Mahmut Aseldöktü, çocuğunun geleceğinden endişe ettiğini ve bu yüzden kararın değiştirilmesini istediğini söyledi. Eski karısının çocuğuyla ilgilenmediğini ve sırf annesi olduğu gerekçesiyle kendisine verilmesine tepki gösteren baba, Başbakanlığa ve HSYK’ya dilekçe yazdığını ifade etti. Çocuğunun Türk vatandaşı olduğunu ve başka bir ülkede kaydının olmadığını ifade baba Mahmut Aseldöktü, “Şuan itibariyle Kayseri Adliyesinde görülmekte olan bir boşanma davam var. Bu boşanma davasında, benim delillerime yeterince bakılmıyor. 4 yıl önce yurt dışında evlenmiştim. Annesi çocuğa bakmadığı için, anne bizi yurt dışında açıkta koyduğu için mecburen Türkiye’ye geldik. Yaklaşık 20 aydır Kayseri’de yaşamaktayım. Anne hanım daha sonradan çocuğu benden istedi tabi en doğal hakkı bu. Ancak çocuğu sevdiğine dair, istediğine dair, bakacağına dair hiçbir delil yok. Benim delillerimin hepsi, annenin çocuğa bakmadığı yönünde ve tanıklarım vardı ama mahkeme tarafından çağrılmadı. Bilirkişiler tarafından mahkemeye sunduğum önemli deliller ya yanlış tercüme edildi ya da annenin lehine değişim oldu. Çocuğumun pasaport kayıtları, burada ne kadar kaldığı süre, her defasında götürdüğümde annenin çocuğa bakmadığı gibi delillerim var. 'Sizinkiler baksın' diyor. Bu esnalarda 15 gün orada kaldı, 3 ay burada kaldı ama sayın hakim benim önceden sunmuş olduğum belgeleri her şey mevcut. Ben adalet istiyorum. Ayrıca çocuğumun o yabancı devlette hiçbir kaydı yok. Çocuğum tamamen Türk vatandaşı. Mahkeme çocuğu şuan tedbiren anneye veriyor. Anne burada otelde kalıyor. Yabancı şube kaydı dahi yok. Biz buna anlam veremiyoruz. Anne zaten çocuğa bakmıyor. Duruşmadan duruşmaya geliyor. Eğer çocuğunu seven bir anne olsa? İmkanlı bir şekilde Kayseri’ye gelip yerleşebilir. Ben çocuğumdan ayrı kalmayayım diye. Ben bu mahkeme aşamasını kabul etmiyorum. O dosyanın yeniden incelenmesini ve o hakimden dosyanın alınmasını istiyorum. Bu konu hakkında başbakanlığa, HSYK’ya suç duyurusunda bulundum ama ilgilenen yok” diye konuştu.
“23 NİSAN’I BENİM ÇOCUĞUMUN DA YAŞAMASINI İSTİYORUM”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuğunun da yaşamasını isteyen ve dosyanın yeniden incelenmesini isteyen Asdöktü, “23 Nisan’ı benim çocuğumun da yaşamasını istiyorum. Ben direneceğim. Mahkemenin kararlarına karşı gelmiyorum ama benim delillerimin incelenmesini ve yetkili kişiler tarafından acilen ilgilenilmesini istiyorum. Dosya zaten mevcut mahkemede açıkta. Herhangi bir koruması yok. Ben çocuğumu bu şartlar altında vermeyeceğim. Ancak söylemiş olduğum şekilde bu dosya yeniden incelenirse, mahkemenin vereceği karara göre kabul etmek istiyorum” şeklinde konuştu.